שיפוץ בניין משותף - המדריך שיעשה לכם סדר

13/09/2021
חדשות


העלויות, חלוקת התשלומים ועוד - כל מה שכדאי לדעת לפני שיוצאים לפרויקט השיפוץ.
במדינה עם  תנאי אקלים כמו שלנו, לא נדיר שבנייני מגורים ישנים מתחילים להראות סימני בלאי ו"עייפות חומר" אשר מצריכים שיפוץ ותחזוקה מאסיביים. יחד עם זאת, לפני שמתחילים עם פרויקט מסוג כזה, חשוב לזכור שאתם לא יוצאים אליו לבד (אלא עם עוד כמות מכובדת של דיירים), ושנדרש להשיג מספר אישורים, ולבדוק כמה דברים לפני שיוצאים לדרך.
במדריך זה נעשה לכם קצת סדר בנושא:

עלויות השיפוץ

לפני שיוצאים לדרך, אחד הדברים היותר חשובים לבדיקה ותכנון הוא נושא העלויות. כאמור, חשוב לזכור שאתם לא יוצאים לפרויקט הזה לבד אלא עם עוד דיירים, שלחלקם אין את היכולת הכלכלית להשקיע סכומים גבוהים מדי בשיפוץ.
נסו להבין מראש מה מתוכנן לבצע - העלויות מורכבות ממספר פרמטרים, החל מנתונים פיזיים של הבניין (גודל הבניין ומצבו הפיזי, כמות הדירות וכד'), דרך פרמטרים נוספים שעלולים להשפיע על המחיר (שחלקם אף יצריכו תהליכי
עבודה בגובה, כמו למשל זיפות של הגג), מחסנים בתחתית הבניין (אשר מצריכים עבודת איטום מיוחדת), ועוד.
השתתפות בעלויות השיפוץ - מה החוק אמר?

לפי חוק המקרקעין - ניתן לחייב את כל הדיירים להשתתף בעלויות השיפוץ, גם במקרים של דייר אשר מסרב להשתתף, ובתנאי שמדובר בשיפוץ אשר מיועד לתחזוקה ושימור של הבניין.
באופן כללי - החוק לא מציב מגבלה מסוימת של תשלום על עלויות השיפוץ לפיה ניתן לחייב את הדיירים, אך עצם ההחלטה עצמה על ביצוע השיפוץ ועל העלויות שלו, מחייבת הסכמה של לפחות חצי מדיירי הבניין.
במידה ודייר מסוים מסרב להשתתף בעלויות השיפוץ, הדיירים האחרים זכאים להגיש נגדו תביעה בלשכת פיקוח המקרקעין.

חלוקת התשלומים בין הדיירים

השאלה שנשאלת הכי הרבה בנוגע לפרויקטים מסוג כזה, היא איך למעשה מחלקים את העלויות על השיפוץ בין דיירי הבניין? לשם כך קיים חוק מקרקעין לבתים משותפים, אשר קובע שחישוב העלויות יבוצע לפי שטח הרצפה אשר מופיע בנסח הטאבו, למעט מקרים של בניינים להם כבר קיים תקנון אשר כולל סעיף מוסכם מראש בנוגע לחלוקת עלויות במקרי שיפוץ.  
במידה ולבניין לא קיים הסדר בטאבו, נציגי הדיירים יוכלו להחליט על החלוקה, אך בתנאי שקיימת הסכמה של כל הדיירים, ולפי פרמטרים לשיקולים - חלוקה שווה בין כולם, חלוקה לפי גדלי הדירות, וכד'.

דברים נוספים שחשוב לתכנן מראש

בחירת הקבלן חייבת להיעשות בצורה שקולה וחכמה, ומומלץ מאוד לבקש לראות פרויקטים ועבודות נוספות של הקבלן.
בנוסף - מומלץ לשכור את שירותיו של מפקח בנייה לפרויקט מסוג כזה. המפקח הוא הגורם הרשמי שדואג לכתיבת המפרט הטכני של השיפוץ, כולל הליכי העבודה והחומרים הנדרשים, ויפקח על כל התהליך.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...