בקיץ הישראלי, המתאפיין בחום רב ואחוזי לחות גבוהים, אנו מחפשים אוכל קל, מרענן ושאינו דורש שעות רבות של בישול, הכנה והתעסקות במטבח. שף מאיר רוזנברג, השף הראשי של מלון רימונים גלי כנרת, נרתם לעזרתנו ומציע מתכונים (נוספים) העושים שימוש בדגים, ירקות ופירות העונה, המניבים מאכלים קיציים, מרעננים וקלים להכנה.
פילה דג ברבוניה מצופה על מצע סלט פטוש רענן
חומרים לדג
1/2 ק"ג פילה דג ברבוניה
1 יח' לימון טרי
1 כוס קמח
3 יח' ביצים
1 כוס פירורי לחם מתובלים במלח, פלפל ושומשום לבן או שחור
שמן לטיגון
חומרים לסלט פטוש
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס כוסברה קצוצה
1/4 כוס נענע קצוצה
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
3 יח' עגבנייה חתוך קוביות דקות
1/2 כוס שקדים משובבים
1/2 כוס גרעיני חמנייה
1/4 כוס מיץ לימון
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל
אופן הכנה
בוזקים על הדג מיץ לימון מספר דקות לפני שמצפים אותו.
לאחר מצפים בקמח, ביצה ופרורי לחם מתובלים.
מטגנים את הדג בשמן בחום בנוני.
את כל חומרי הסלט מערבים יחד כחצי שעה לפני ההגשה על מנת שיקבלו את חיבור הטעמים המקסימלי.
הגשת המנה – מניחים את הסלט מעל את הדג ובצדיו ניתן להגיש עם לימון טרי.
סורבה אבטיח צונן
חומרים
1/4 אבטיח בגודל בנוני מקולף
2 כפות אבקת סוכר
1/4 כוס מיץ לימון טרי
אופן הכנה
מכניסים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים אותם.
לאחר הטחינה מכניסים למקפיא ל 5 שעות עד שהמסה קפואה.
מחזרים לבלנדר לטחינה נוספת ומגישים.
יוגורט עם פירות טריים, גרנולה ואספרסו קר
חומרים
1/2 כוס יוגורט עזים
1/2 כוס פירות טריים חתוכים (משמש, נקטרינה, ענבים, דובדבנים ללא גרעין)
1 כפית אבקת סוכר
2 כפות גרנולה
1 כוס קפה אספרסו קר
אופן הכנה
מסדרים בכוס חצי מכמות הפירות, מעל יוצקים את היוגורט, מעל את החצי השני של הפירות והגרנולה ומעל יוצקים את כוס האספרסו.
(התמונות באדיבות מאיר רוזנברג)