סיפרנו לכם בחודש שעבר על האירוע המיוחד שהתקיים בתיכון טכנולוגי נעמ"ת בפ"ת, והפעם אנחנו מתמקדים בקבוצת "אופים באהבה", שגם מנדבת מתכון מתוק במיוחד.
ביום הורים האחרון עלתה ההצעה להקים מזנון בו ימכרו דברי מאפה פרי יצירתם של התלמידים.
כיתה י'3 של המחנכת איירין יעקב הפעילה את המזנון והצליחה לגייס 410 ₪ אותם הם תרמו לילדים חולים וקשישים.
לאחר יום ההורים ובעקבות ההצלחה של המזנון הוחלט לבנות קבוצת אפייה בבית הספר כאשר כל הפרויקטים יהיו למען הקהילה.
וכך נולדה קבוצת "אופים באהבה", כשמה כן היא: אופים באהבה תוך נתינה מלאה לקהילה. הקבוצה מנוהלת ע"י המורה רעות פרץ.
ארבעה תלמידי הכיתה: אלונה, בר, שלו ונועם לוקחים חלק בפרויקט ייחודי זה.
מידי שבוע נפגשת הקבוצה לפרויקטים משותפים, במהלך הפגישה התלמידים לומדים את רזי המטבח, תורמים ונתרמים כאחד.
במהלך הפעילות תתקיים מכירת עוגיות ומאפים בבית הספר כאשר כל ההכנסות יתרמו.
שלו – "לא היתה לי התנגדות להצטרף לקבוצה. קיבלתי השראה למקצוע מסבתא שלי, שאופה לילדים בגן ולפעמים הייתי עוזר לה. יש אפילו אפשרות שאני אעסוק בזה בעתיד. אני רוצה ללמוד דברים נוספים באפיה, זה מעניין ואפשר ללמד את כולם".
נועם – "רעות העלתה את הרעיון ומיד הסכמתי. כיף לי בקבוצה. טוב לי עם המחשבה שאני תורם לזולת. זאת הרגשה טובה לתרום והעבודה נעשית בכיף. ניסיתי לאפות חלק מהדברים בבית, אך אני עדיין צריך להתאמן".
וכמובטח, מתכון מנצח – קוראסוני שוקולד!
מרכיבים:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
כף מחוקה מלח
2 ביצים
1/2 כוס שמן
2 כוסות מים פושרים
אופן הכנה:
מנפים קילו קמח ומוסיפים 2 כפות שמרים ומערבבים היטב.
מוסיפים את הסוכר ושוב מערבבים.
מוסיפים את המלח (אסור שהמלח יגע בשמרים ולכן יש לערבב היטב בין שלב לשלב).
מוסיפים את הנוזלים (ביצים, שמן, מים).
שמים את הבצק היטב ומתפיחים למשך שעה.
לאחר כשעה, מחלקים את הבצק לחמישה כדורים שווים ומתפיחים לעוד רבע שעה.
כעת ניתן להתחיל בהכנת הקוראסונים עצמם:
מרדדים עלה של בצק ומחלקים אותו למשולשים, כמו פיצה. בכל חתיכה שמים קוביית שוקולד (חלב/מריר) ומגלגלים.
מורחים חלמון ביצה ומתפיחים לעוד 10 דקות. כאשר הקוראסונים יוצאים מהתנור, יש למרוח אותם מיד בסירופ חם (מרתיחים על הגז כוס סוכר וחצי כוס מים רותחים).
ב ת א ב ו ן !!!