לרגל יום השואה הבינלאומי שיצוין ביום שישי השבוע, וביוזמת בי"ס "חן" לשגרירים צעירים בעיר, התקיים היום בתיכון אחד העם באם המושבות פאנל מיוחד נגד הכחשת שואה בהשתתפות מומחים בתחום, ניצולי שואה, חיילים ותלמידים.
בכנס, בהנחייתו של אדי אהרונוף – עורך החדשות של ערוץ 1, השתתפו בין היתר: איתן בכר - מנהל מרכז התקשורת במאבק נגד אנטישמיות בהסתדרות הציונית, קולט אביטל - יו"ר מרכז ארגונים לניצולי שואה בישראל, לימור בראון - מומחית לקמפיין פוליטי ומרצה לתקשורת במכללת הדסה בירושלים, ד"ר אדי כהן - חוקר ומזרחן, מומחה להכחשת שואה בעולם הערבי ומחבר הספר "השואה בעיני מחמוד עבאס", וכאמור שורה של תלמידות ותלמידי בית הספר לשגרירים צעירים בפתח תקווה של מנהל החינוך – שחקרו את הנושא והציגו גם הם את הממצאים והמסקנות בפני הקהל.
המארחת, מנהלת שש-שנתי אחד העם, ענת ארנון, פתחה ובירכה את הנוכחים והדגישה: "המכחישים נמצאים בכל מקום".
רחל אמרני, מנהלת בית הספר "חן" לשגרירים צעירים אמרה: "אם לא נעצור תופעה זו יגדלו דורות שיעלו ספק באסון הגדול בהיסטוריה של העם שלנו. בבית הספר אנו מתכוונים לפתוח חמ"ל הסברה מיוחד בנושא".
את האירוע ליוותה להקת חיל החינוך ונכחו בו כאמור חיילים רבים ממספר יחידות צה"ל.
קולט אביטל סיפרה לקהל כי פעם האו"ם בכלל לא חשב שמדובר באירוע שצריך לזכור, ולמעשה רק החל משנת 2006 מציינים אותו בכל שנה בעולם – בתאריך 27 בינואר, כיום הזיכרון לשואה. "לכן יום השואה הבינ"ל הוא ניצחון לא רק ליהודים אלא לאנושות, דווקא בהקשר של הכחשת השואה" אמרה אביטל, שהוסיפה כי חשוב מאוד לשמר את אתרי ההשמדה, וכי האנטישמיות היא אחת הסיבות העיקריות להכחשת השואה. בהקשר הזה הזכירה אביטל את ארגון ה-BDS, וסיכמה כי יש דרכים להילחם בתופעה ובחלק מהמדינות מעמידים לדין מכחישי שואה.
באירוע נכחה גם רותי הראל, ניצולת שואה, כיום תושבת פ"ת שסיפרה לפ"ת נטו: "הורים שלי הכירו בפולין, התחתנו וברחו לרוסיה. אני נולדתי במנזר. עד היום אני שומרת את הטבעת של אמא שלי. בשנת 1949 עליתי מאוסטריה לקיבוץ אושה, התגייסתי, התחתנתי וכיום אני מתגוררת בפתח תקווה. יש לי 4 ילדים ו-12 נכדים, אחד מהם נסע לאחרונה מטעם תיכון ברנר במשלחת לפולין".
איתן בכר סיפר כיצד באה לידי ביטוי הכחשת השואה בעידן הטכנולוגי המודרני: "המלחמה שלנו היא להוריד מגוגל את תמונות הלעג ליהודים. חשוב להשתמש במושגים הנכונים גם בתקשורת. אין בישראל אפרטהייד - גדר ביטחון היא לא חומת הפרדה.
ד"ר אדי כהן ציין כי גם להאשים את היהודים בכך שהרגו את עצמם, או ששיתפו פעולה עם הנאצים - זו הכחשת שואה. "האקדמיה והתקשורת לא טיפלו בספר של אבו מאזן כפי שצריך. אין בספר מסמכים ארכיונים. בספר נטען שהציונים הסיתו נגד היהודים, כדי שבסופו של דבר תוקם מדינה יהודית גם זו הכחשת שואה" אמר כהן.
התלמידה מאי כהן ציינה :"חצי מהצעירים בארץ עד גיל 29 לא מכירים ולא הכירו מעולם ניצול שואה. בכל 45 דקות נפטר ניצול שואה. חייבים לפעול לביטול אותן הכחשות שואה איומות".
לימור בר-און: "האידיאולוגיות מתו. הכל היום מניפולציות - זה מה ששולט, ויש מניפולציות שאנחנו מתקשרים לזהות." מדובר בקרב על התודעה גם בנושא הזה של הכחשת השואה. מכאן החשיבות של ללמוד ולהיות יותר אינטליגנטים, וזאת כדי להטיל ספק בכל דבר שמספרים לנו".
לקראת סיום הכנס, חיים רוט - ניצול שואה, יזם מפעל ההנצחה "לכל איש יש שם" שיתף את הקהל: "לי היה מזל רב שנותרתי בחיים. הולנד היא אחת המדינות במערב אירופה שבה היהודים נפגעו הכי הרבה באופן יחסי, למרות מה שנהוג לחשוב. המסקנה שלי מהשואה היא כי המושג "NEVER AGAIN" צריך להיות נחלתם לא רק של היהודים, אלא של כולם. דווקא דיבור על השואה לא כדבר ייחודי, אלא כחלק מהתנהגות אנושית, תעזור שיזכרו אותה".
רוט הוסיף: "בניגוד למה שמקובל לחשוב, רוב היהודים ניצלו ע"י היהודים ובזכותם", וסיכם: "אני אומנם כלכלן במקצועי והתפרנסתי יפה, אבל יש לי סיפוק הכי גדול דווקא מהרגע שיצאתי לפנסיה ואני עוסק בתיקון עולם חברתי. גם האקדמיות כבר מבינות היום כי תפקידן הוא לא רק מחקר ונוראה, אלא גם ובעיקר לשפר את החברה".
"WE REMEMBER"