לידת תינוק משנה הכול, את בטח כבר יודעת את זה. אבל מה קורה כששני הפסים של בדיקת ההיריון זורחים מולך שוב, כמעט מיד אחרי שחווית לידה? לגלות שאתם עתידים להיות הורים לילדים צמודים עלול לגרום ללא מעט חששות, אך יש במצב הזה גם כמה דברים נפלאים. כיצד מתכוננים ומתמודדים עם היריון מסוג זה? הנה כל מה שכדאי לדעת על גידול ילדים צמודים – בשמחה!
אתגר VS הזדמנות
אם בהיריון הראשון הייתה לך את הפריבילגיה לנוח כשסבלת ממיחושים כמו כאבי גב או מיגרנה בהיריון, סביר להניח שאת עתידה למצוא את עצמך בהיריון הנוכחי מתזזת בין שלל משימות, החלפת חיתולים, ריצה אחרי ילדון שלומד ללכת וכל זה כשאת סוחבת ברחמך תינוק מתוק נוסף.
כמובן שמדובר באתגר, והוא לא קטן, אך תוכלו לראות בו גם הזדמנות. יש משהו מקסים באחים הגדלים יחד, כמעט כמו תאומים, ואתם עתידים לגלות שלא בעוד הרבה זמן הם ישעשעו אחד את השני, בניגוד לאם הייתם צריכים לעשות זאת לגמרי לבד.
לאחר זריקת העידוד הזו, בואו ונצלול ראש יחד ונבין כיצד להבטיח היריון בטוח, בריא ומשמח, שמעברו השני תחכה לכם משפחה גדולה ומאושרת.
הגיעי להתייעצות עם רופא הנשים
בכל היריון חדש כדאי להגיע לפגישה עם רופא או רופאת הנשים שלך ולבצע בדיקת אולטרסאונד, אך בהיריון כזה שמגיע בסמוך ללידה, זה נחוץ עוד יותר. בין היתר, הרופא יוודא שההיריון תקין, יכין תוכנית טיפול ויוודא שההיריון יכול להתנהל במסגרת רגילה של קופת חולים, או היריון בסיכון בעת הצורך.
החליטי האם להמשיך להניק
ראשית, חשוב שתדעי – אם את עדיין מניקה, אין כל מניעה להפסיק לעשות זאת רק כי את בהיריון. לא רק שנשים רבות ממשיכות להניק תוך כדי ההיריון, הן גם ממשיכות להניק שני תינוקות במקביל (מה שמכונה בעגה העממית "הנקת טנדם").
בהיריון תקין, אין מניעה להמשיך להניק והדבר לא מגביר את הסיכון לעובר, לאם או לתינוק היונק. עם זאת, ייתכן ותרגישי שיש ירידה באספקת החלב שלך, זאת עקב השינויים ההורמונליים שיש בהיריון. נוסף על כך, ייתכן ותחושי שקשה לך להניק עקב רגישות בשדיים, עייפות או בחילות.
יותר מתמיד, שימי לב לתזונה שלך
משמעותם של מרווחים קטנים בין שני הריונות עלול להצביע על כך שאת בחסר תזונתי, ולכן חשוב מתמיד שתקפידי על אכילה נכונה, מזינה ומפנקת. לגוף לוקח כשישה חודשים לחדש מאגרים מסוימים לאחר הלידה, כמו סידן וברזל, ולכן מומלץ להקפיד על תזונה עשירה ברכיבים הללו ולשמור על תזונה מגוונת, מאוזנת וכזו שתסייע לך לקבל את כל הרכיבים התזונתיים הדרושים, כמו גם ליטול תוספי תזונה ייעודיים בעת הצורך. ערכי בדיקות דם כדי לוודא שהגוף שלך מקבל את כל הטוב שהוא זקוק לו כדי לתמוך בהיריון החדש – ובך!
תנוחי, כמה שאת רק יכולה
מכיוון שההיריון החדש מתקיים בסביבה שסביר להניח שהיא תובענית ואינטנסיבית, כנראה שלא תוכלי להרשות לעצמך מנוחה מרובה כל אימת שיתחשק לך, אך כדאי לנסות. במידת האפשר, היעזרי במשפחה, חברים ועזרה חיצונית וקבלי סיוע במטלות הבית ובתינוק הקטן שלך. בזמן הזה – פשוט תנוחי. הגוף שלך זקוק לכך והנפש שלך צריכה זאת עוד יותר.
אל תפסיקי להתאמן
פעילות גופנית מתונה תמיד מומלצת במהלך היריון, כל עוד את עושה זאת תוך הקשבה לגוף ולא מתאמצת יותר מדי. בין אם תבחרי ביוגה לנשים בהיריון, הליכה או פילאטיס, הקפידי לשתות הרבה, אל תעמיסי על גופך וחשוב מכל – אל תנסי לעשות זאת כדי לרדת במשקל, אם לא הצלחת לרדת בין ההריוניות ואת מאוד רוצה בכך.