אפשר לנשום לרווחה? ראש עיריית פתח תקוה, איציק ברוורמן, חתם הבוקר על צווי סגירה לשני מפעלים - "טביב" ו"אקוכם", באזור התעשייה סגולה, לאחר שדו"ח של המשרד להגנת הסביבה קבע כי הם מזהמים.
"כפי שהזהרתי, אין לי כוונה להתפשר על בריאות הציבור", אמר ברוורמן. קודם לצווי הסגירה, שיגר ברוורמן לפני כשבוע מכתבי התראה טרם סגירה בעקבות ממצאי הדו"ח של המשרד להגנת הסביבה.
נגד שניים מהם כבר ננקטו בעבר הליכים בגין חריגות בנייה, רישיון העסק נשלל מהם וניתן להם רישיון זמני מותנה באישור המשרד להגנת הסביבה והקמת תחנת ניטור לבחינת החומרים הנפלטים מהמפעל. העירייה גם פנתה למשרד להגנת הסביבה לבצע בדיקות חוזרות במפעלים הללו בעקבות תלונות של תושבים, למרות שלא נתגלו בזמנו ממצאים מחשידים.
כזכור, מיד עם פרסום הדו"ח של המשרד להגנת הסביבה, הודיע ראש העיר איציק ברוורמן, כי יפעל לסגירת המפעלים החשודים כמזהמים והבהיר כי לא יתפשר בנושא הזה: "מדובר בעניין חמור מאוד. עכשיו כשנמצא האקדח המעשן, אפעל בכל הכוח כדי להבטיח את בריאות הציבור", אמר ברוורמן, שנפגש לפני כשבוע עם נציגי התושבים משכונת 'הדר המושבות' הסמוכה למפעלים המזהמים, והבטיח להם כי בכוונתו להפעיל את מלוא סמכותו כדי להביא לסגירתם של המפעלים המזהמים באופן מידי. "אנחנו נפעל בכל האמצעים שעומדים לרשותנו כדי למצות את הדין עם האחראים, בהתאם לחוק", הבטיח ברוורמן לנציגי התושבים. הבוקר כאמור, חתם ברוורמן על צווי הסגירה למפעלים, "על פי הסמכויות המסורות לי בחוק", כתב ברוורמן בצווי הסגירה, "הנני מצווה עליך להפסיק מיד את העיסוק במפעל וזאת על ידי סגירתו של העסק". יצוין כי העונש הצפוי בגין הפרה של צו זה הוא עד 18 חודשי מאסר.
אורנה דוידאי סגנית ראש העיר וראש האגף לאיכות הסביבה מסרה כי "מדובר במאבק מתמשך ואנו פועלים כל העת בכל האמצעים העומדים לרשותנו. "למרות שבעבר הבדיקות הראו ממצאים תקינים, לא ויתרנו ודרשנו מהמשרד להגנת הסביבה לערוך בדיקות נוספות בעקבות תלונות התושבים", אמרה דוידאי.
ברוורמן אמר זמן קצר לאחר שהצווים נמסרו למפעלים, כי סגירת המפעלים לאלתר נועדה להגן על בריאות הציבור, "המדיניות שלי בנושא היא חדה וברורה. אין פשרות בכל מה שקשור לבריאותם של התושבים. מפעל שיימצא מזהם, ייסגר באופן מידי, על פי חוק", הבהיר ברוורמן.
לטענת המפעלים המדוברים אין הצדקה לפעילות נגדם משום שלדבריהם הם עומדים בכל הסטנדרטים שנדרשו מהם ע"י העירייה וע"י המשרד להגנת הסביבה. כמו כן לדברי המפעלים אין כל סימן כי קיים קשר בין החומרים החריגים לבין החומרים שנמצאו באם המושבות או למטרדי הריח בשכונה.