חוגגים את שמחת תורה וגם בחופש חשוב לאכול בריא.
חיים שילה ונחמה גורביץ' מ"הבישוליה שלנו" בפ"ת – ממשיכים בשיתוף מתכונים מיוחדים לאוכל בריא וטעים – בפינתם הקבועה בפורטל פ"ת.
והיום – מתכון לפרוסות חצילים ברוטב טחינה טעימה (4 מנות):
רכיבים
2 חצילים
מלח
שליש כוס שמן זית
עגבניות שרי ועלי נענע לעיטור
לרוטב:
5 כפות טחינה (מכינים מטחינה גולמית, רצוי משומשום מלא)
1 כף מים קרים
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 שן שום קטנה, כתושה או מגוררת
רבע כפית פלפל שחור או לבן
1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
2 כפיות עלי נענע קצוצים
אופן ההכנה
1. שוטפים את החציל ומייבשים. פורסים את החציל בסכין חדה לפרוסות בעובי 1 ס"מ. בוזקים מלח על פרוסות החציל משני צידיהן ומניחים במסננת המונחת על צלחת. משהים 30 דקות להגרת המיצים המרים מתוך פרוסות החציל.
2. מחממים את גריל התנור. שוטפים את פרוסות החציל תחת מים זורמים ומייבשים בנייר מגבת. מרפדים את התבנית ביריעה גדולה של נייר אפיה.
3. מסדרים את פרוסות החציל בשכבה אחת על התבנית ומברישים את צידן העליון בשמן זית. מכניסים את החצילים לתנור – במרחק 10 ס"מ מתחת לגריל. קולים את החצילים במשך 5-8 דקות, או עד שהם חומים-זהובים. מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים בזהירות את פרוסות החצילים ומברישים את הצד הלא קלוי בשמן זית. מחזירים את התבנית לתנור וקולים רק עד שפרוסות החציל משחימות מצידן השני. מסדרים בצלחת הגשה.
4. להכנת הרוטב – שמים בקערה קטנה טחינה, מים, מיץ לימון, שום ופלפל שחור וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים חצי כף פטרוזיליה קצוצה וכפית נענע קצוצה ומערבבים. ממש לפני ההגשה יוצקים מהרוטב על פרוסות החצילים וזורים למעלה את שארית הפטרוזיליה והנענע. מעטרים בעגבניות שרי ובגבעול נענע. מעבירים את שארית הרוטב לקערית ומגישים לצד החצילים.
בתאבון !