מה היינו רוצים שיהיה בעולם אידיאלי? שכל האנשים יהיו "בני אדם". צוות של בוגרי המחזורים הראשונים של בי"ס יד לבנים בפ"ת, החליט לא רק "לרצות", אלא גם לעשות.
פרויקט "תהיה בנאדם" הוא מיזם התנדבותי, רב מערכתי הפועל להעצמת האנושיות בזכותם של בעלי חיים, ומתמקד בחיות מחמד. הפרוייקט שם לו למטרה למנוע התעללות בבעלי חיים - למען חברה נאורה ואנושית שנעים לחיות בה. הפרוייקט פועל להעברת המסר בדרך יצירתית ומקורית באמצעות אזרחי העתיד.
פגשנו את מנהלי הפרוייקט באירוע שהתקיים בבית אבות בפ"ת - במסגרת אחת היוזמות של הפרוייקט (כתבה נרחבת על האירוע תתפרסם לקראת יום הזכרון לשואה ולגבורה).
שני האנשים שמהווים את הרוח החיה מאחורי הפרוייקט הם: תמי פינקלשטין שניידובר, יוזמת ומדריכת הפרויקט - אמנית קונספטואלית רב תחומית, מורה לאומנות ומדעים בדימוס, ושמעון רייר שמנהל את הפרויקט, ומתנדב בעיר במסגרות רבות נוספות. יחד איתם בצוות גם ברטי ונטורה שאחראי על הליווי הפיננסי ודוד אליעזר על ניהול משאבי האנוש.
כאמור, הפרוייקט פועל למניעת ומיגור התופעה של התעללות בבעלי חיים. כמו כן מנסה הפרויקט לעודד אימוץ של בעלי חיים נטושים, מאחר שיש קשר בין אלימות כלפי בעלי חיים לפגיעה בחברה, וברית בין אדם לחיה תורמת לבריאות הנפשית, מחזקת את המערכת החיסונית ומעצימה ערכים אנושיים שתורמים לחברה כולה.
בעזרת אזרחי העתיד ואמנים המאמינים בחשיבות הנושא, מנסה הפרויקט להעביר את המסר לציבור בדרך מקורית. הצוות פועל בשיתוף פעולה עם ראש מנהלת החינוך מר איציק ישראל ועם ראש עירית פתח-תקוה מר איציק ברוורמן, אשר בעצמו אסף אל ביתו ביום האימוץ האחרון כלב בוגר, לא גזעי וגדול מימדים, מאותם אלה שקשה למצוא להם בתים.
באופן כמעט טבעי, נבחרו תלמידים מבי"ס "יד לבנים" בפ"ת להיות ב"פיילוט" של הפרוייקט, כולל תלמידים מאתגרים, ומתוכנית "עוצמה" של תיכון טכנולגי נעמת. בי"ס יד לבנים בניהולו של יוסי גיל ארליך שמח כמובן לשתף פעולה עם בוגריו, באמצעותה של סמדר פרנקל מורת שילוב והצוות. תוכנית עוצמה, בניהולו של יחיאל טובים ממנהל החינוך, נועדה לקידום נוער. תיכון טכנולוגי נעמת עובד בשיתוף פעולה מלא עם הפרויקט, תודות למנהלת איריס וינשטיין והמורה לצילום איירין יעקוב, המתמחה בזאותרפיה ומלווה את פרויקט עוצמה בגן החי. התלמידים גם ערכו ביקורים בגן החי בעיר, הקולט בעלי חיים נטושים, בשיתוף עם מנהלת ההדרכות - סיגל אמיתי.
התלמידים עיבדו את המסר באמצעים אומנותיים, ולמעשה יריית הפתיחה המשמעותית של הפרוייקט צפויה להיות בספרייה העירונית של כפר גנים, בשיתוף המנהלת חגית ששון והצוות, שם יופיעו פרסומות שייצרו התלמידים כסימניות, אשר יוצמדו לספרים לצעירים ומבוגרים בנושא: חשיבות הקשר בין האדם לחיה. הם יודגשו באמצעות לוגו הפרוייקט, והמדפים בהם יופיעו "יוארו" באמצעות פרסומות נוספות.
כמו כן, בשעת סיפור בספריה צפוי ראש העיר לספר סיפור למבוגרים וצעירים בנושא: הקשר בין נטישה להתעללות. הסיפור, המלווה בצילומיו של התלמיד חזי אברהם מתיכון טכנולוגי נעמת פ"ת, נכתב במיוחד עבור הפרוייקט.
לקראת סיום שנת הלימודים יציג הפרוייקט את כל פעילותו לשנה זו, כולל סרטים. מובילי הפרוייקט רואים בפ"ת "קרקע פוריה" להגשמת חזונם, ומאמינים כי היא תוכל לשמש דוגמא והשראה ליוזמות דומות בערים נוספות.
פורטל פ"ת ימשיך ללוות ולסקר את הפרוייקט בחודשים הקרובים.