פ"ת: פיצל נכס ל-7 דירות, גרם לנזילות קשות - אך סירב לתקנן

26/07/2015
חדשות

בצעד נדיר הורתה המפקחת על המקרקעין לנתק את המים בדירות וחייבה את בעל הנכס ב-20 אלף שקל הוצאות משפט.  

במקרה שהובא לאחרונה בפני המפקחת על רישום המקרקעין בפתח-תקוה, סירב בעל הדירה מפתח-תקוה לתקן את הנזילות.

על כן נקטה המפקחת בצעד חריג והורתה לנתק את המים בדירות אותן השכיר, ולהטיל עליו הוצאות משפט של כ-20 אלף שקל. לאחרונה הוגשה תביעה אזרחית לפיצויים נגד בעל הנכס על סך 400 אלף שקלים.

במקרה נוסף, הפעם בנכס מכפר סבא, פסקה המפקחת כי על בעל הדירה המזיקה לתקן את הליקויים עד לפתרון מלא של הבעיה, תוך תשלום הוצאות משפט של כ-10 אלפים שקל. גם במקרה זה הוגשה תביעה לפיצויים לביהמ"ש השלום, על סך 100 אלף שקלים נגד בעל הנכס.

עו"ד מוטי דזנה, אשר ייצג את שני התובעים השונים, טוען כי רוב הציבור בישראל סבור שמפגעים כמו נזילות בדירות, או מפגעי רעש, אמורים להיפתר בבית המשפט לתביעות קטנות, או בבית משפט השלום – בעוד שלמעשה הדבר מצוי לרוב בסמכות המפקחת על המקרקעין, כיוון שמדובר למעשה בסכסוך בין שכנים. פניה לביהמ"ש  שלום או תביעות קטנות עשויה להאריך מאד את הטיפול במפגע, ומעניק רק סעד חלקי לתובעים - אם בכלל.

עו"ד מוטי דזנה

לדברי עו"ד דזנה סכסוכי שכנים ובעלי דירות בבית משותף, היא בסמכות המפקחת על המקרקעין האזורית. רק דרכה ניתן להשיג צווים מיידיים לביצוע, שאינם נוגעים דווקא לפיצויים – ולעיתים מומלץ לפתוח גם בהליכים מקבילים בבתי המשפט – כדי להשיג פיצויים ראויים.

לדבריו, חוסר הידיעה של הציבור גוררת אותו למאבקים מיותרים, המתמשכים על פני שנים, כשמנגד המפגע עצמו יכול להגיע לכדי פתרון תוך שבועות או חודשים בודדים. 

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...