איזה עורך דין מטפל בעבירות סמים ומתי צריך להיעזר באחד? במאמר זה תקבלו את כל המידע הנחוץ לכם!
מה זה עורך דין סמים?
עורך דין סמים הוא עורך דין, שעוסק בתחום הפלילי ומתמחה בייצוג משפטי בתיקים של עבירות סמים. חשוב לציין, שמדובר הן כל עבירות של סמים קלים והן על עבירות של סמים קשים וכמו כן, גם על עבירות של שימוש בסמים והן על עבירות של סחר בסמים.
המיתוס והאמת
רבים חושבים, שסמים שנחשבים קלים, כדוגמת הקנאביס, מותרים לשימוש עצמי. אבל האמת היא, שהשימוש בקנאביס אסור על פי חוק בדיוק כמו כל סם אחר, פרט למי שיש לו אישור לכך, כמובן. היות שכך, ישנם מקרים רבים, בהם אנשים נחקרים ואף נעצרים בגין עבירות סמים למרות שחשבו, ולא בצדק, שהשימוש העצמי שלהם איננו מזיק לאף אחד ובהתאם לכך – הוא גם חוקי.
העבירות הנפוצות
בין העבירות הנפוצות ביותר, בהן נתקל כל עורך דין סמים במשך הקריירה המשפטית שלו ניתן למצוא בעיקר: החזקה סמים לצריכה עצמית ושלא לצריכה עצמית, גידול, ייצור ואספקה של סמים, סחר בסמים והדחת קטינים לשימוש בסמים קלים או קשים. הדחת קטינים לשימוש בסמים או שידולם נחשבת לעבירה החמורה ביותר בפקודת חוק הסמים ולכן העונש על עבירות אלו עלול להגיע אף לכדי 25 שנות מאסר וקנס גדול וכבד מאוד.
הפרטים הקטנים על שידול קטינים
לרוב, כאשר חושבים על הדחה או שידול של קטינים לשימוש בסמים, חושבים על אדם שאורב ברחוב ומנסה לשכנע קטינים לקנות ממנו סמים. אבל האמת היא, שמספיק שאדם בגיר יושב ומעשן קנאביס ומעביר את הג'וינט שלו לקטין ואפילו לשאיפה אחת, הוא למעשה מבצע עבירת סמים, מסכן את הקטין ומסתכן בעצמו בחקירה משטרתית, שאת התוצאות שלה לא ניתן לדעת מראש.
החשיבות של פנייה לעורך דין
כל מי שנחשד בעבירת סמים צריך ייצוג של עורך דין ומוקדם ככל שניתן. זאת, בעיקר משום שעורך הדין יכול לתת למיוצג שלו את הביטחון הנחוץ לו על מנת שייתן את התשובות הנכונות והרלוונטיות, שיוכלו לשרת אותו בהמשך ההתנהלות עם התיק במטרה להימנע מפתיחת תיק פלילי לחשוד וטיפול בתיק על ידי בית המשפט וכמובן – כדי להפחית את העונש עד כמה שניתן.
מתי כדאי לפנות לעורך דין?
במידה ואתם נחשדים בביצוע עבירת סמים, חשוב מאוד להיעזר בעורך דין. לא פחות חשוב מכך – שיהיה עורך דין סמים באופן ספציפי! למרות המחשבה, שכל עורך דין יכול לייצג בכל תחום משפטי, תחום ההתמחות של עורך הדין מאפשר לו להכיר את החוק על בוריו בתחום ההתמחות שלו, כולל התקדימים המשפטיים, כלל הפסיקות הרלוונטיות למקרה ואופן ההתנהלות הרצוי מול המשטרה ובמקרה הצורך – מול בית הדין.