פורטל פ"ת ממשיך להכין אתכם לחגים, והפעם במתכון מתוק וטעים.
באדיבות רשת בתי הקפה 'גרג', לקראת ראש השנה אנחנו שמחים לשתף אתכם במתכון נוסף לעוגת דבש עשירה.
העוגה מתאימה במיוחד לראש השנה, שבו נהוג לאכול מאכלי דבש מתוקים, וכמו כן כפינוק למי שאוהבים לכל אירוח ולנשנוש מתוק כשמתחשק.
מתוק וטעים. צילום: אסף לוי
עוגת דבש - 2 תבניות אינגליש קייק
מרכיבים
350 גרם קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
200 גרם ביצים
240 גרם שמן
200 גרם סוכר לבן
320 דבש
1 כף קינמון
1 כפית ג'ינג'ר
1/2 כפית מוסקט
רבע כפית ציפורן
240 גרם תה חם
אופן ההכנה
מכוונים תנור ל-160 מעלות
מערבבים בסיר יחד: סוכר, ביצים, שמן, דבש, קינמון, ג'ינג'ר, מוסקט וציפורן.
מערבבים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה בכלי נפרד.
שופכים את המסה הנוזלית לתוך הקמח, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
לאחר מכן שופכים לתוך התערובת את התה ומערבבים.
מוזגים לשתי תבניות אפייה ואופים כ-50 דקות בתנור.
שיהיה חג שמח ומתוק כדבש!
ניתן להשיג את עוגת הדבש בכל סניפי רשת קפה גרג.