סלט כרוב צבעוני

12/09/2014 | הבישוליה שלנו
איכות חיים

החגים קרבים ובאים, אנחנו הולכים לאכול הרבה, אבל חשוב גם לאכול בריא.

חיים שילה ונחמה גורביץ' מ"הבישוליה שלנו" בפ"ת – ממשיכים בשיתוף מתכונים מיוחדים לאוכל בריא וטעים – בפינתם הקבועה בפורטל פ"ת.

 

והיום – מתכון לסלט כרוב צבעוני (4-6 מנות):

רכיבים

500 גרם כרוב לבן (חצי כרוב קטן)

200 גרם כרוב אדום (רבע כרוב קטן)

2 גזרים בינוניים

לרוטב:

2 כפות שמן זית

4 כפות חומץ יין לבן

1 כף רכז תפוזים קפוא

1 כפית סוכר

קורט מלח

 

 

אופן הכנה

1. חותכים את שני סוגי הכרוב לרצועות דקות ככל האפשר, ומעבירים את רצועות הכרוב לקערת ערבוב גדולה.

2. קולפים את הגזרים ומגררים אותם על מגררת גסה. מוסיפים את הגזר לקערת הכרוב.

3. מכינים את הרוטב. בקערה קטנה טורפים יחד: שמן זית, חומץ, רכז תפוזים, סוכר וקורט מלח עד שהסוכר נמס. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב בכף. משתדלים למעוך קצת את רצועות הכרוב בזמן הערבוב. מגישים מיד, או מכסים ושומרים במקרר.

 

בתאבון !

 

לדף הבישוליה שלנו בפורטל פ"ת

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...