וולנטיין דיי, הלא הוא יום האהבה אשר נחגג בכל העולם ב-14.2, נחגג השנה בשבת, מה שמעניק לנו סופ"ש שלם של אהבה ופינוקים.
מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת, "נרתם למאמץ" ומעניק מתכונים לארוחת אהבה מיוחדת, שכל בן/בת זוג ישמח לקבל או להכין לאהובו/אהובתו.
הארוחה כוללת סלט אדום מתוק לפתיחה, פילה בקר במעטפת עלי מנגולד ובצק עלים עם רוטב שוקולד למנה העיקרית, ולקינוח טארט תותים עם שמנת ושוקולד. הארוחה מלווה בפונץ' חם ורומנטי לחימום מצב הרוח.
נפתח כאמור במתכון לסלט בטטה אפויה בגריל עם גרגרי רימונים עלי בייבי, אגוזי פקאן, פיסטוקים, פירות יבשים, מוגש עם רוטב רימונים וחומץ בלסמי.
חומרים
1ק"ג בטטה (גודל בינוני)
1 כוס גרגרי רימונים
1/2 ק"ג עלי בייבי
150 גרם אגוזים מסוכרים
150 גרם פיסטוקים
100 גרם שבבי שקדים
100 גרם פפאיה
50גרם תפוחים מיובשים
50גרם חמוציות
חומרי הרוטב
1 כוס מיץ רימונים
חצי כוס ליקר גרנדין
1 כוס מיץ תפוזים טרי
2 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ בלסמי
1 כף רוטב סויה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
אופן הכנה
שוטפים את הבטטה, עוטפים כל בטטה בנפרד בנייר כסף ומכניסים לגריל ל- 35 דקות.
מקלפים את הבטטה ופורסים אותה בעובי 2 ס"מ.
פורסים את הפפאיה לרצועות.
מערבבים את הרימונים עם עלי בייבי, האגוזים, פיסטוקים, שקדים והפירות היבשים.
מסדרים בצלחת את העלים, עליהם מניחים את פלחי הבטטה ועל הסלט יוצקים את הרוטב.
יתר המתכונים ישותפו בהמשך.