במסגרת קידום פינוי בינוי בעיר פתח תקוה נהרס היום בנין בן עשרות שנים ברחוב אהבת ציון 1, בשכונת שעריה הוותיקה, ובמקומו ייבנה בנין חדש בסטנדרט בנייה גבוה.
הבניין יהיה בן 9 קומות ויהיו בו 50 דירות בגדלים שונים (לרבות דירות גן, דירות גג וכן דירות בנות 4-2 חדרים). בבניין יהיו 2 מעליות, לובי מרווח, חניה תת קרקעית, מרפסות שמש לכל דירה ועוד.
צילום: עיריית פ"ת
החברה היזמית של הפרויקט היא "הגלגל יד ליטל" והחברה הבונה היא נ.נווה בבעלות המהנדס ניר נווה (בגדדי). הפרויקט צפוי להימשך כשנתיים ולהסתיים ברבעון השני של 2019.
מעיריית פ"ת נמסר:
"פתח תקוה הינה עיר ותיקה, החמישית בגודלה במדינת ישראל, המונה למעלה מ-250,000 תושבים. פתח תקוה הלכה ונבנתה סביב מרכז העיר הישן, וברבות השנים הקימה שכונות רבות סביב, חלקן ותיקות כשכונות שעריה ואחדות וחלקן חדשות כשכונות הדר המושבות וכפר גנים החדשה.
הפוטנציאל להתחדשות עירונית בעיר פתח תקוה באמצעות תוספת יחידות דיור הינו עצום ומוערך באלפי יחידות דיור באזור מרכז העיר. עיריית פתח תקוה וקברניטיה מתייחסים להתחדשות עירונית במובן הרחב של המילה, תוך שהם מתייחסים להתחדשות הכוללת, תוספת יחידות דיור בבניין קיים ושיפוצו, במסגרת תמ"א 38, הריסת מבנה באופן מלא או חלקי והוספת יחידות דיור במסגרת תמ"א 38, וכן איתור שטחים גדולים או קטנים לבנייה או לתוספת, הכוללת בחלק מן המקרים הריסת מבנה קיים. שטחים מעין אלה קיימים בשפע במרכז העיר פתח תקוה ומחוצה לה.
במהלך השנים האחרונות אושרו בפתח תקוה כ-10 תוכניות "פינוי בינוי" שעיקרן הריסה של מבני מגורים והקמת מבנים אחרים תחתיהם, תוך הוספת יחידות דיור ושטחי ציבור. לצערנו, תוכניות פינוי בינוי רבות אינן מתממשות מסיבות רבות, כגון ניתוח כלכלי של היזם לאחר האישור שאינו עולה בקנה אחד עם הניתוחים הכלכליים שנעשו תוך כדי האישור, קושי לארגן את הדיירים כגוף אחד, חֳסרים בשטחי ציבור שלא נלקחו בחשבון, תנאים מוקדמים להיתר שנקבעו בתוכנית ועוד. סוגיות אלה יש לקחת בחשבון עוד בשלב התכנון על מנת שלא ימנעו את מימוש התכנית בהמשך.
לצד היתרונות של התחדשות עירונית, המחייה את האזורים הוותיקים והמסחר הקיים בהם, "מצעיר" את השכונה, מעלה את ערך הנכסים ותורם לשיפור החזות הכללית של הבניינים בפרט והרחוב בכלל, קיימים חסרונות שיש להתייחס אליהם בשימת לב בעת קבלת החלטות בדבר התחדשות עירונית, והם התשתיות הקיימות לקליטת התושבים החדשים באותן יחידות שתתווספנה. לא ניתן יהיה לבנות יחידות נוספות בעיר באזור שאינו ערוך מבחינת תשתיות ביוב ומים, עורקי תחבורה נוחים, מדרכות בטוחות, מבני חינוך מתאימים ועוד. העקרונות של עירוניות טובה הם שמנחים את קברניטי העירייה - מתן שירות מיטבי לתושבי העיר הקיימים והחדשים.
העיר פתח תקוה אף מקדמת התחדשות עירונית שאינה למגורים, התחדשות עירונית בעירוב שימושים. כך למשל תבנה התחנה המרכזית החדשה, על בסיס התחנה הוותיקה, וסביבה ישתנה המרקם האורבני. במקום יוקם מרכז מסחרי, יוקמו בתי עסק שונים ומשרדים, הרחוב וסביבתו ישופצו, התנועה ברחוב תשתפר (גם בזכות סיום עבודות הרכבת הקלה) ועוד.
עיריית פתח תקוה היא בין הערים המובילות בהתחדשות עירונית, ולראייה כ-1,000 יחידות דיור נוספו עד כה ברחבי העיר. התחדשות עירונית המקודמת בעיר היא כזו המבוססת על העקרונות של עירוניות טובה, השומרת על איזון בין צרכי התושבים הקיימים והעתידיים לבין הכדאיות הכלכלית של היזמים בפרויקטים השונים".