נודלס ירקות ברוטב בוטנים

06/10/2014 | הבישוליה שלנו
איכות חיים

חג הסוכות כבר כמעט כאן וגם בסוכה חשוב לאכול בריא.

חיים שילה ונחמה גורביץ' מ"הבישוליה שלנו" בפ"ת – ממשיכים בשיתוף מתכונים מיוחדים לאוכל בריא וטעים – בפינתם הקבועה בפורטל פ"ת.

והיום – מתכון לנודלס ירקות ברוטב בוטנים (4-6 מנות):

 

רכיבים

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

1 פלפל ירוק

500 גרם קישואים

1 בצל בינוני

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

200 גרם נודלס (אפשר להחליף באיטריות אורז)

חצי כוס בוטנים לא קלויים, קצוצים

לרוטב:

1 כף שמן זית

2 כפיות חמאת בוטנים ללא סוכר

מיץ וקליפה מגוררת מלימון בינוני

2 כפות חומץ יין

2 כפות רוטב סויה

חצי כפית פתיתי צ'ילי (לא הכרחי)

חצי כפית סוכר

מלח ופלפל

אופן ההכנה

1. קוצצים את הפלפלים לריבועים קטנים. חותכים את הקישואים לקוביות קטנות. קולפים את הבצל, חוצים אותו לאורכו ופורסים לפרוסות בינוניות.

2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה או בווק ומטגנים את הבצל במשך 2-3 דקות, עד שיתרכך. מוסיפים את השום ומטגנים עוד מספר שניות. מוסיפים את הפלפלים ואת הקישואים ומטגנים-מערבבים מעל להבה גבוהה במשך 10 דקות, או עד שהירקות מתחילים להשחים.

3. בינתיים מבשלים את הנודלס במי מלח רותחים לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מסננים ושוטפים.

4. טורפים יחד את כל המצרכים לרוטב ומתבלים במלח ופלפל. יוצקים את הרוטב למחבת ומערבבים. מוסיפים גם את הנודלס ומערבבים עם הירקות. זורים את הבוטנים ומטגנים הכל יחד במשך דקה או שתיים כדי לחמם את הנודלס. טועמים ומוסיפים עוד מלח ופלפל לפי הצורך. מגישים מיד.

בתאבון !

 

למתכונים נוספים

לדף הבישוליה שלנו בפורטל פ"ת

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...