יום העצמאות הפך זה מכבר ל"חג המנגל" הלאומי: בכל רחבי הארץ קבוצות של מנפנפים, ליד כל עץ, בצל כל חורשה ואפילו על איי התנועה בערים הראשיות – כולם סביב המנגל.
לרגל המנהג שהפך למסורת, שף אילן פנחס, השף הראשי של רשת BBB, המתמחה בבשרים, מציע מתכונים מיוחדים לכנפי עוף עסיסיות עם מגוון רטבים ייחודיים והמבורגר טלה מיוחד ליום העצמאות שמוגש עם פיתה, טחינה חציל שרוף ומאכלים נוספים המזוהים עם החייך הישראלי.
צילום: קונספטיק
כנפי עוף עסיסיות
אופן הכנת הכנפיים
שוטפים את הכנפיים במים קרים מאוד ומסננים מנוזלים, מעבירים לקערת ערבוב ומתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את מחצית קמח תפוחי האדמה ומחכים כ-10 דקות עד שנוצרת שכבה לחה על הכנף, במקביל מחממים בסיר גבוה שמן סויה או קנולה לטמפרטורה של 170-180 מעלות (חשוב! הכנפיים אמורות לעבור טיגון בשמן עמוק). לפני שמכניסים לסיר מצפים את הכנפיים בשכבה נוספת של קמח תפוחי אדמה, מכניסים את הכנפיים אחת אחרי השנייה ומטגנים עד שהכנף שחומה מבחוץ ומוכנה בפנים (יש לפתוח עם סכין ולבדוק שאין דם בקרבת העצם). מוציאים את הכנפיים לקערת ערבוב ומוסיפים את הרוטב, מערבבים יחד כך שהרוטב יכסה את הכנפיים מכל הצדדים, מגישים ומקשטים.
כנפיים בגריל או מנגל
חשוב - יש להצטייד בקערת נירוסטה גדולה ובניילון ניצמד
אופן הכנת הכנפיים בגריל או מנגל
שוטפים את הכנפיים במים קרים מאוד ומסננים מנוזלים, מעבירים לקערת ערבוב ומתבלים במלח ופלפל, מעבירים לגריל וצורבים משני הצדדים עד שהכנף שחומה מבחוץ ומוכנה בפנים (חשוב לא לשרוף ).
מעבירים את הכנפיים לקערת הנירוסטה ומכסים בניילון נצמד כך שייווצר חום פנימי שימשיך לבשל את הכנפיים.
אחרי 20 דקות מוציאים את הניילון ומחזירים לגריל לצלייה נוספת ועד שהכנפיים מוכנות (יש לפתוח עם סכין ולבדוק שאין דם בקרבת העצם). מוציאים את הכנפיים לקערת ערבוב ומוסיפים את הרוטב, מערבבים יחד כך שהרוטב יכסה את הכנפיים מכל הצדדים, מגישים ומקשטים.
רוטב צ'ילי מתוק
אופן הכנה
את רוטב הצ'ילי המתוק על כל מרכיביו למעט החמאה מכניסים לסיר רחב ומבשלים על אש בינונית מוסיפים את החמאה ומערבבים עד התמוססות החמאה, יש לשים לב לתהליך הבישול ולוודא שהרוטב לא יתפרק.
רוטב חריף מעושן
אופן הכנה
מערבבים במעבד מזון את הטריאקי, צ'יפוטלה והסרירצה למחית חלקה, בקערת ערבוב מוסיפים את הצ'ילי המתוק, מערבבים לרוטב חלק.
רוטב חרדל ומייפל
אופן הכנה
מערבבים את כל החומרים לרוטב אחיד.
צילום: קונספטיק
המבורגר טלה ליום העצמאות (מתכון ל- 10 המבורגרים גדולים)
המבורגר
אופן הכנה
בקערת ערבוב לשים את הבשר על כל מרכיביו ועד קבלת תערובת אחידה - אין ללוש יתר על המידה (בכדי לשמור על פריכות השקדים ופיסטוקים, מומלץ ללוש קרוב למועד הצלייה). קורצים לקציצות במשקל 200 גרם ומשטחים לקציצה בגובה של כ- 2 ס"מ, מעבירים לצלייה על גריל למידת עשייה רצויה. במקביל צולים על האש חציל עד לריכוך מלא. מומלץ לחמם את הפיתה על הגריל.
הצעת הגשה
אופן הגשת המנה
פותחים את הפיתה מצד אחד ומורחים בטחינה, מעל מניחים את פרוסות העגבנייה, הבצל והרוקט, מפזרים מעט סומק. מכניסים את ההמבורגר הצלוי ועליו מניחים את הפילה של החציל השרוף, סוגרים עם עמבה מעל לפי טעם (לא חייב), מגישים עם פלפל חריף "שיפקה" או כרוב כבוש.
בתיאבון וחג שמח!