מתכוני דגים קלילים לימי הקיץ הלוהטים

10/07/2014
חדשות

 

בימי הקיץ הלוהטים, כשהחום מעיק ומכביד, אין כמו מתכוני דגים קלילים וטעימים.

באדיבותו של מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת ומכללת רימונים טבריה, אנחנו שמחים לשתף אתכם כאן, בפורטל פ"ת, במתכונים קלילים וטעימים, בשילוב פירות וירקות, המתאימים במיוחד לימי החום הכבדים שאנו חווים ושעוד צפויים לנו.

 

טונה אדומה צרובה מוגשת על סלט ירקות מוקפצים וארטישוק ברוטב תפוזים וחומץ בלסמי - 5 מנות

חומרים

500 גרם פילה דג טונה אדומה טרי

5 י"ח תחתיות ארטישוק

1 י"ח אננס טרי

2 יח' פלפל אדום

2 יח' פלפל כתום

1 יח' פלפל ירוק

200 גרם עגבניות מיובשות

300 גרם עלי תרד

1/4 כוס שמן זית

כפית מלח

קורט פלפל לבן

חומרים לרוטב

כוס מיץ תפוזים

כף סוכר

כף חומץ בלסמי

כף סויה

4 שיני שום קצוצים

כף דבש

0.5 כוס פיסטוקים קצוצים

כפית מלח

קורט פלפל שחור

אופן הכנה

1. חותכים את פילה הטונה לגליל באורך של 10 ס"מ בקוטר של 5 ס"מ.

2. מורחים את הטונה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

3. צורבים את הטונה במחבת עם מעט שמן, מסביב (את מרכז הטונה משאירים אדום ולא צרוב).

4. מקררים כשעה במקרר וחותכים, טבעות בעובי של 1 ס"מ.

5. חותכים את עלי הארטישוק ( משאירים מעט עלים ואת התחתית), חותכים את הארטישוק לרבעים ומבשלים אותו.

6. מקלפים את האננס וחותכים אותו למשולשים וצורבים אותו (רצוי במחבת פסים).

7. חותכים את הפלפלים לרצועות.

8. את העגבניות המיובשות משרים כ-5 דקות במים רותחים, ולאחר ריכוך חותכים אותם לרצועות.

9. מערבבים את כל חומרי הרוטב.

10. מקפיצים את כל הירקות עם האננס בשמן זית, ומוספים את הרוטב לירקות.

11. סידור הצלחת – מניחים במרכז הצלחת את הסלט, עליו מניחים את תחתיות הארטישוק, ומעליו את הטונה.

 

כדורי פילה דג סלמון בטמפורה על עלי מנגולד מוקפצים ורוטב יוגורט עם שמן זית

חומרים

1/2 ק"ג פילה דג סלמון

חומרים לטמפורה

1 כוס קמח

1/4 כוס קורנפלור

1 יח' אבקת אפיה

1 כוס סודה לשתייה

מים לפי הצורך

2 ביצים

כף בזיליקום קצוץ

מלח

פלפל לבן

חומרים למנגולד

2 כוסות עלי מנגולד קצוצים גס

50 גרם חמאה

1/2 כפית שום כתוש

מלח

פלפל לבן

חומרים לרוטב יוגורט

1  יוגורט 4.5% שומן

2 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

שמן לטיגון

אופן הכנה

חותכים את פילה דג הסלמון לקוביות של 2 ס"מ.

מערבבים את חומרי הטמפורה (הטמפורה צריכה להיות סמיכה).

מחממים את השמן (לא חם מידי) וטובלים את פילה הסלמון בטמפורה ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.

מקפיצים את עלי המנגולד קלות בחמאה ובשום ומתבלים במלח והפלפל.

סידור הצלחת

רצוי צלחת מלבנית, מניחים מעט עלי מנגולד (בצורת קן קטן) במרווחים ביו העלים, על כל "קן" מניחים יחידה של פילה סלמון, ובצד בוזקים את היוגורט עליו מטפטפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

בתאבון!

צילום: יגאל לוי
שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...