ההכנות לראש השנה החלו, והיום - עוגה שמתאימה גם כפינוק מתוק למי שאוהבים, לכל אירוח ולנשנוש מתוק כשמתחשק.
באדיבות הקונדיטורית מירן קל ורשת בתי הקפה ביגה, אנו מביאים לכם מתכון לעוגת שמרים במילוי תפוחים בדבש וניל, לקראת חג ראש השנה. העוגה העשירה, רכה ונימוחה בפה ומשלבת שניים מסמלי החג הבולטים – תפוח ודבש.
(צילום: אסף לוי)
הוראות הכנה
500גרם קמח
25גרם שמרים טריים
250 גרם חלב
1 ביצה
75 גרם סוכר
קורט מלח
100גרם חמאה
אופן ההכנה
מעבירים לקערת מיקסר קמח, סוכר, שמרים וביצה מפעילים עם וו לישה ושופכים את החלב פנימה לשים עד לקבלת בצק ומוסיפים מלח ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אלסטי ואז מוסיפים את החמאה. מערבבים כחמש דקות נוספות, מכסים את הבצק במגבת ומשאירים להתפחה עד שמכפיל את הנפח.
מוציאים אוויר מהבצק ומרדדים למלבן, מפזרים את מילוי התפוחים מגלגלים לגלילה ומקפלים לצורת עיגול. מניחים להתפחה עד שמכפיל את נפחו, מורחים ביצה ומפזרים את השטרוייזל.
אופים ב-160 מעלות כ- 35 דקות.
למילוי תפוחים
4 תפוחים גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות.
109 גרם חמאה
50 גרם צימוק לבן/שחור
20 גרם קינמון
מקל וניל
במחבת ממיסים 100 גרם חמאה ומקל וניל שחצינו לאורכו והוצאנו את התוכן, מוסיפים את התפוחים, הצימוקים, הסוכר והקינמון והדבש, ומבשלים עד לריכוך של התפוחים.
מצננים.
לציפוי פירורים (שטרוייזל)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
קורט מלח
10 גרם קינמון
150 גרם קמח
100גרם סוכר לבן
50 גרם אבקת מלך גרוס
מערבבים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים גסים ויחסית גדולים.
שומרים במקרר עד לשימוש.
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה ביצים, סוכר, שמן, דבש. מוסיפים קמח אבקת אפיה סודה לשתייה ותבלינים. לאחר הערבוב מוסיפים תה, מערבבים עד שנטמע, מחלקים בין שתי תבניות אינגליש קייק, אופים ב-150 מעלות כ-50 דקות.
העוגה משתבחת לאחר יומיים שלושה.
חג שמח ומתוק כדבש!
למדור האוכל של פורטל פ"ת