חג הפסח מתקרב, ופורטל פ"ת פותח בהכנות – והפעם אנו מציעים לכם מתכון עסיסי ועשיר לשולחן החג.
באדיבות השף רז זהב מרשת הסופרמרקטים טיב טעם אנו משתפים אתכם במתכון תבשיל שוק טלה, עם תרד, גזרים וערמונים.
צילום: אסף לוי
שוק טלה עם תרד, גזרים וערמונים - מתכון ל- 10 סועדים:
מרכיבים
שוק טלה עם העצם כ- 2.5 קילו
4 כפות שמן זית
3 גזרים גדולים חתוכים לקוביות בינוניות
3 בצלים קלופים פרוסים ל- 1/8
5 שיני שום
1 גבעול רוזמרין
1 גבעול טימין
1 שקית ערמונים בוואקום
2 כוסות עלי תרד טריים
בקבוק יין אדום
5 כוסות ציר עוף
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
אופן הכנה
1. משמנים וממליחים קלות את שוק הטלה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות. אופים כ- 45 דקות מכל צד.
2. במקביל, שמים את שמן הזית בסיר בינוני ומוסיפים את הירקות, הערמונים, הרוזמרין והטימין, וצורבים קלות.
3. יוצקים יין לסיר ומערבבים. לאחר שהיין הצטמצם (כ- 3 דקות לערך), מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל לפח טעמכם. מנמיכים את האש לאש קטנה-בינונית ומבשלים 25 דקות.
4. מוציאים את התבנית מהתנור ומוסיפים את תבשיל הירקות, עוטפים את התבנית בנייר כסף ומורידים את טמפרטורת התנור ל- 175 מעלות. מבשלים כשעתיים או עד שהבשר מתפרק מהעצם.
* ניתן להפריד מראש את הבשר מהעצם ולאפות ביחד עם תבשיל הירקות.
בתאבון !