פורטל פ"ת, בשיתוף מאיר רוזנברג, ממשיך להכין לכם ארוחה ליום האהבה. והפעם - פילה בקר במעטפת עלי מנגולד ובצק עלים.
מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת, "נרתם למאמץ" ומעניק מתכונים לארוחת אהבה מיוחדת. לאחר ששיתפנו אתכם במתכון למנה ראשונה של סלט אדום מתוק, אנו מביאים לכם היום מתכון למנה העיקרית: פילה בקר במעטפת עלי מנגולד ובצק עלים, ברוטב שוקולד תפוז וצ'ילי.
חומרים לחמישה סועדים
1 י"ח פילה בקר (כ-1 ק"ג)
5 י"ח עלי מנגולד
חומרי מרינדת הפילה
¼ כוס שמן
כף בזילקום קצוץ
¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית מלח
בצק עלים
חלמון ביצה עם ½ כפית מים (מערבבים יחד)
חומרים לרוטב שוקולד
1.5 כוסות קצפת צמחית
כוס וחצי מים
200 גרם שוקולד
2 חלמונים
2 כפות ברנדי
1/3 כוס סוכר
קורט צ'ילי טחון
קוביות משני תפוזים
אופן הכנת הפילה
חותכים את קצוות פילה הבקר, עוטפים את פילה הבקר במרינדה.
חולטים את עלי המנגולד במים רותחים במשך דקה ומכניסים ישר למים קרים (להפסקת הבישול).
מוציאים את עלי המנגולד מהמים, מייבשים אותם ועוטפים את פילה הבקר.
פותחים את בצק העלים ועטפים את הפילה עם המנגולד בבצק.
מורחים על בצק העלים את חלמון הביצה ומכניסים לתנור חם בחום של 190 מעלות כ – 20 דקות.
לאחר שהפילה מוכן פורסים אותו לפרוסות.
אופן הכנת הרוטב
מרתיחים את הקצפת, המים, הברנדי, הסוכר והצ'ילי. מבצעים השוואת טמפרטורה (לוקחים מעט מהנוזל החם ומערבבים עם החלמונים).
מחזירים את החלמונים לסיר, ממשיכים מעט בישול תוך כדי ערבוב.
מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד והתפוזים, מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
בתאבון!