פורטל פ"ת ממשיך להכין אתכם לחגים, והפעם: מתכון לעוגת דבש.
עוגות הדבש "לה פרינה" (הקמח באיטלקית) מיוצרות מחומרי גלם איכותיים וללא חומרים משמרים ומתועשים. מתכון העוגות הגיע ממשפחה איטלקית ועובר כבר 6 דורות.
באדיבות רשת טיב טעם – אנו מביאים לכם מתכון לעוגת דבש:
סירופ
1.5 כוסות סוכר
1 כוס מים
1 כוס דבש
מלית
70 גרם חמאה
100 גרם דבש
10 גרם אבקת אפייה
60 גרם סוכר
2 ביצים
140 גרם קמח לבן
60 גרם חלב
50 גרם סירופ
צילום: אסף לוי
אופן ההכנה
1. בשלב ראשון מכינים סירופ - שמים את כל המרכיבים יחד בסיר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומצננים (עדיף להכין יום לפני ולהשתמש בו בטמפרטורת החדר).
2. שמים חמאה, סוכר ודבש במיקסר (עם גיטרה) ומערבלים במהירות בינונית עד קבלת מרקם אחיד ותפוח מעט. מוסיפים ביצים ואבקת אפייה ואז בהדרגה מוסיפים קמח, חלב ו-50 גרם מהסירופ עד לקבלת מרקם אחיד.
3. מכינים תבנית אפייה משומנת קלות ומאובקת עם קמח, ויוצקים את המסה לתבנית.
4. מחממים תנור ל-160 מעלות ומכניסים לתנור למשך 30-35 דקות.
5. יוצקים שתיים-שלוש מצקות של סירופ על העוגה מיד שהיא יוצאת מהתנור ומצננים.
בתאבון!
ניתן להשיג את העוגה בסניפי רשת טיב טעם.