בחג השבועות נהוג לאכול מאכלי גבינה, אבל אחרי הארוחה... כולם מחכים להפתעות הקינוח המתוקות, המהוות את גולת הכותרת של כל ארוחת החג.
ברשת קפה גרג בחרו להמתיק לכם את החג בעוגת גבינה לוטוס, שתהפוך את החג לחגיגה בכל בית. באדיבות הרשת אנחנו משתפים אתכם במתכון המלא.
צילום: אסף לוי
מרכיבים ואופן ההכנה
לתחתית העוגה
אריזה של עוגיות לוטוס
100 גר' חמאה
לערבב ביחד ולשטח בתחתית של תבנית אפיה בקוטר 26 או ב-10 תבניות אישיות.
למוס גבינה ולוטוס
25 גרם חמאה
200 גרם חלב
10 גרם ג'לטין
60 גרם מים
600 גרם גבינה לבנה 9%
150 גרם סוכר לבן
חבילת שוקולד לבן
קורט מלח
מקל וניל או כפית של תמצית וניל איכותית
600 גרם שמנת מתוקה להקצפה
צנצנת של ממרח לוטוס
חבילת עוגיות לוטוס טחונה לפיזור מעל העוגה.
להכנת המוס
מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד עד שנספג. יש לחמם חלב וחמאה על סף רתיחה ולשפוך מעל את השוקולד הלבן עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים הכל יחד עם גבינה לבנה, סוכר ומקל הווניל.
חשוב! יש לערבב את המסה של הגבינה עם השוקולד הלבן בהדרגה. תחילה מוסיפים קצת מהגבינה לשוקולד, מערבבים, מוספים עוד קצת, מערבבים ולבסוף ניתן להוסיף הכל ולערבב. תהליך זה חשוב ונקרא השוואת טמפרטורות. במידה ולא נפסח עליו המסה של השוקולד תיתפס.
מקציפים הקצפה רכה את השמנת המתוקה, מוסיפים לתערובת ומערבבים הכל יחד.
בשלב הזה מוצאים קצת מהמסה לקערה נפרדת ושופכים לתוכה את צנצנת ממרח הלוטוס.
ממיסים את הג'לטין כמה שניות במיקרו – שימו לב לא לשרוף אותו! יש להמיס בפולסים של 10 שניות כל פעם.
לוקחים מעט מהמסה של הגבינה לתוך הג'לטין המומס - שוב על מנת לעשות השוואת טמפרטורות ואז לשפוך הכל למסה של הגבינה. לערבב ולצקת שליש מהמסה על תחתית העוגה, מעליה לצקת את המסה עם ממרח הלוטוס ומעליה לצקת את כל המסה הנותרת של הגבינה.
לפזר מעל את העוגיות לוטוס הטחונות ולשמור במקרר 6 שעות, עדיף לילה לפני הגשה.
בתאבון!