הדגים החריפים הפכו זה מכבר למאכל המזוהה עם ארוחת ליל שישי ותופסים מקום של כבוד על שולחן השבת של רבים מבתי האב בישראל, מכל העדות.
השף ניסים לוי, השף הרישתי של רשת מלונות רימונים, מציע מתכון מיוחד של דגים חריפים מסורתיים לכבוד שבת, ולא רק...
(צילום: יגאל לוי)
מצרכים ל-5 מנות דג
5 חתיכות של פילה אמנון / פילה לוקוס / פילה דניס
2 עגבניות גדולות ורכות
2 פלפל ירוק חריף
1 צרור כוסברה
1 ראש שום
1 כפית כורכום
1/2 לימון סחוט טרי
3/4 כוס שמן
2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
אבקת מרק עוף פרווה
אופן ההכנה
חותכים עגבניות לעיגולים ופורסים אותם בתחתית סיר רחב. מפזרים מעל חצי מצרור הכוסברה, שום פרוס, פלפל חריף פרוס לרצועות וכפית כורכום.
מניחים את הסיר מכוסה מעל להבה גדולה ל-5 דקות.
מוזגים מים רותחים לכוס ומערבבים 2 כפיות גדושות של אבקת מרק עוף. שופכים מעל תערובת הירקות וסוגרים את המכסה לעוד 10 דקות. לאחר 10 דקות מרימים קצת את המכסה כדי שהאדים ייצאו.
מוסיפים את הלימון הסחוט ומתחילים להניח את פילה האמנון או הדגים האחרים מעל התערובת, אחד ליד השני. מעל מפזרים את שאריות הכוסברה.
מוזגים כ-3/4 כוס שמן ו-2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה, מערבבים ושופכים מעל הדגים.
מכסים את הסיר ל-10 דקות ומניחים על להבה בינונית. לאחר מכן פותחים ל-5 דקות את המכסה.
לאחר 5 דקות סוגרים את המכסה ומנמיכים את הלהבה. ממתינים עד שהרוטב מסמיך והדג מוכן.
בתאבון !!!