מהמרטיני המפורסם של ג'יימס בונד, ועד האייריש קרים שאמא שלנו היתה שותה בסבנטיז: אילו משקאות הכי כיף לערבב ולהגיש לאורחים שלנו, או סתם בשביל עצמנו, כי אנחנו מספיק חשובים?
(צילום: PIXABAY)
אנשים שצריכים את הקפה שלהם – אייריש קרים
אייריש קרים היה פעם המשקה האולטימטיבי של עקרות בית נואשות בפרברים הלבנים של ארצות הברית, שמהלו בקפה שלהן את הליקר המתוק הזה, בעודן עוטות סינר סביב מותניהן ותסרוקת מפונפנת על ראשן, ממתינות על הספה לבעל המאחר מעבודתו "בעיר הגדולה" עקב פילרטוטים גלויים עם מזכירתו. הרבה דברים השתנו מאז, אבל דבר אחד נשאר בדיוק כפי שהיה, וזו העובדה שמדובר במשקה פשוט מושלם וכייפי בטירוף לאירוח. אפשר לשתות אותו סטרייט, וגם למהול אותו במשקאות אחרים וכך לשלוט במינון שלו. האייריש הקלאסי מורכב משמנת, וויסקי וקפה, שלושה מרכיבים שבאמת אין מה לבוא אליהם בטענות, מושלמים כל אחד בדרכו. אתם יכולים למזוג את המשקה הזה לכוס זכוכית נאה, או להוסיף לקפה רותח עם הרבה קצף. יש כאלה שמוסיפים אותו גם לעוגות.
עם מה זה הולך? עוגה טובה, גבוהה ומושקעת, כמו שהעקרות בית של פעם אפו ומיד הניחו על אדן החלון להתקררות. לפחות בסרטים.
מרטיני מנוער, לא מעורבב
המשקה המפורסם של המרגל הבריטי הכי מפורסם בעולם מורכב מג'ין וורמוט. במשך שנים ניסו להסביר למה דווקא לנער ולא לערבב, ואחת הסברות היא, שהניעור גורם לקוביות הקרח לקפוץ למעלה ולקרר בעדינות את המשקה. המשקה נחשב יבש למדי בגלל הוורמונט, ויש לו עוד שתי גירסאות פופולריות: הביאנקו, והקפרנייה, שהוא למעשה מרטיני ביאנקו שמוסיפים לו סוכר ולימון.
עם מה זה הולך? בוטנים, וואסבי, וכמה מרגלים חתיכים.
יין שרדונה קלאסי
קשה ליפול עם יין שרדונה קלאסי, שמתאים כמעט לכל דבר, ואהוב כמעט על כולם. אם אתם מארחים כמות גדולה של אנשים, הצטיידו בכמה בקבוקי שרדונה בנוסף לכל המשקאות והקוקטיילים שאתם מגישים. אנשים אוהבים את השרדונה כי הוא קליל, יש לו טעמים וניליים במקצת, הוא לא יושב כבד, והוא כייפי ולא מפיל מהרגליים גם בסיבוב השלישי.
עם מה זה הולך? הכל. השרדונה מתאים ללוות ארוחות, כמו שהוא מתאים ליד נישנושים קטנים מול הטלוויזיה או במסיבה.
וודקה עם לימון, למי שאוהב לתפוס ראש אבל צריך חיזוק בריאותי
היום הוודקה יכולה להגיע כבר עם הלימון בילט אין, אבל אין סיבה, באמת. כמה זה כבר קשה לסחוט לימון מעל הוודקה, וגם לתלות פלח לימון קטן על הכוס? הוודקה היא כמו קנבס, אפשר לשים עליה הכל והיא תהיה טעימה: לערבב אותה עם מיץ, עם קולה, עם המון שבבי קרח או נקייה וזכה. אגב, אתם מודעים לזה שאם תערבבו את הוודקה עם מיץ אשכוליות היא לא בהכרח תהיה בריאה פתאום ומלאת ויטמינים, נכון? תודה.
עם מה זה הולך? תותים, גלידה, צדפות, דגים.
ליקר שוקולד – לשתות את הקינוח
הילד המתוק של המשקאות הוא הליקר שוקולד, שמשלב שני דברים מתוקים, את הליקר שגם כך מתוק עם שוקולד. הרבה אנשים משתמשים במותק הזה בשביל קינוחים: עוגות, קרפים, דייסות אפילו. אם אתם בעניין של שילוב, אפשר להכין בערב חורף קר קקאו חם, ולהזליף לתוכו שוט של ליקר שוקולד. אם לא, אתם יכולים לשתות אותו נקי. שימו לב שהוא מתוק בטירוף, ואולי כדאי למהול אותו בקצת חלב.
עם מה זה הולך? תכלס, עם עירום.
סיידר חם – לאנשים שהם הפי הפי הפי
הסיידר האלכוהולי הוא שילוב הום מייד של סיידר תפוחים שמבשלים בסיר עם וויסקי ותבלינים חזקים כמו ציפורן, ג'ינג'ר, קינמון וקצת פלפל אנגלי (כדורים קטנים ושחורים). זה משקה ממש שמח, לא ברור למה, ולרוב שותים אותו במסיבות.
עם מה זה הולך? אוכל של מסיבות. בורקסים, מאפים קטנים, ממתקים וכו'.
סנגרייה – לאנשים שנולדו בתחילת המאה. הקודמת.
אנחנו מתלוצצים כמובן, אם כי זה באמת משקה "של פעם" (אבל עדיין מאד שווה). הסנגרייה הוא יין שמבשלים ומתבלים באופן דומה לסיידר. שופכים בקבוק לסיר, מוסיפים מים - בערך מחצי הכמות של הבקבוק, מוסיפים קינמון, ג'ינג'ר וציפורן, ומחכים לאט עד שהמשקה מקבל מראה אחיד ומפיץ ריחות מפתים.