החורף כבר כאן ועם הגעתו מתגבר הרצון לאכילת מאכלים חמים. מנתוני חברת הרבלייף צריכת המרקים גדלה מידי חורף בעשרות אחוזים. המתכון מתאים גם לצמחוניים.
למרק סגולות רפואיות רבות, הוא תורם לתחושת שובע, מחמם את הגוף ומעשיר אותו בנוזלים. חברת התזונה הבינלאומית הרבלייף, המעודדת ומקדמת אורח חיים בריא ופעיל, מציעה לחורף הקרוב, מרק עגבניות גורמה להכנה ביתית, המשלב בתוכו את מדע התזונה המתקדם ביותר ומסייע לתחושת שובע לאורך זמן רב.
מרק עגבניות הגורמה הינו עשיר בחלבונים, מכיל אינולין, סיבים פרו-ביוטיים לקידום בריאות המעיים וליקופן- המצוי באופן טבעי בעגבניות ומהווה אחד מנוגדי החמצון החזקים ביותר. המרק משלב טעמים של בזילקום ואורגנו, המזכירים טעם ים תיכוני. המרק מתאים גם לאוכלוסיה הצמחונית ומהווה חלק מתוכנית הפחתה במשקל ושמירה על אורח חיים בריא.
לדברי מיטל עזר תזונאית הבית של הרבלייף - דיאטנית קלינית וספורט: "מרק העגבניות העשיר בחלבון וסיבים, מסייע לבקרת משקל ומעניק מאזן אנרגיה קבוע. המרק מפחית את החשק לסוכרים ולחטיפים, מסיע להשגת תחושת שובע ומהווה פתרון מצוין לחימום הגוף ולהחזרת נוזלים".
(צילום: הרבלייף חו"ל)
מתכון למרק עגבניות ים תיכוני:
2.5 כפות תערובת להכנת מרק של הרבלייף
200 מ"ל מים רותחים
גבעול סלרי
חופן אורגנו לפי הטעם
3 כפות עדשים כתומות לאחר בישול
כמות הקלוריות במנה: 100 קק"ל.
כמות החלבון במנה: 7 גרם.
אחוז שומן במנה: 2%.
ניתן לשלב את המרק כארוחת ביניים, מנת פתיחה לארוחה או כארוחת לילה.