המרק נאכל כבר בימי קדם, עוד לפני שהומצאו הסירים והתנורים, אז בושל בתוך בורות שלתוכם הוכנסו אבנים לוהטות.
באדיבות מאיר רוזנברג, השף הראשי של מלון רימונים גלי כנרת, פורטל פ"ת משתף אתכם במתכון מרק חומוס מחמם ומזין, לכבוד ימות החורף שהגיעו.
להלן המתכון של מלך מרקי החורף – ארוחה בשרית משביעה ומנחמת בצלחת אחת:
(צילום: יגאל לוי)
חומרים
250 גרם גרגרי חומוס יבשים
250 גרם בשר מספר 8 או 10 (לא מעובד)
1 גזר חתוך קוביות
1 בצל קצוץ
1/2 כוס סלרי קצוץ
2 שיני שום קצוץ
1 כף אבקת מרק דגש
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
4 כפות שמן
10 כוסות מים
אופן הכנה
1. את החומוס משרים 24 שעות. שוטפים ומבשלים עד 3/4 ריכוך ב-4 כוסות מים.
2. חותכים את הבשר לקוביות בגודל של 1 ס"מ ומקפיצים אותם בשתי כפות שמן. מוספים את -6 כוסות המים ומבשלים בחום נמוך.
3. מקפיצים את הגזר, הבצל, הסלרי והשום ב-2 כפות שמן, ולקראת ריכוך הבשר מוספים את הירקות והחומוס המבושל עד ריכוך של הבשר והירקות.
4. מוספים את התבלינים ומבשלים עוד מספר דקות.
בתאבון !