החגים קרבים ובאים, אנחנו הולכים לאכול הרבה, אבל חשוב גם לאכול בריא.
חיים שילה ונחמה גורביץ' מ"הבישוליה שלנו" בפ"ת – פותחים בסידרה של שיתוף מתכונים מיוחדים לאוכל בריא וטעים – בפינתם הקבועה בפורטל פ"ת.
והיום – מתכון לשש מנות של מרק בטטות ויין לבן:
רכיבים
500 גרם בטטות קלופות או גזר או דלעת (גם מעורבב)
2 פלפלים אדומים, קלויים וקלופים (לא חייבים)
1 בצל גדול, קצוץ גס
4 שיני שום קצוצות
כוס ורבע יין לבן יבש
5 כוסות מרק צח (ביתי או מאבקה – מחומרים טבעיים בלבד)
מלח ופלפל לבן
רוטב טבסקו לפי הטעם
פיסטוקים קלויים וקצוצים לעיטור
אופן הכנה
1. חותכים את הבטטות לקוביות גדולות ושמים בסיר. שומרים בצד חצי פלפל וקוצצים את השאר (מסלקים את הרעינים שנשארו בפנים). מוסיפים את הפלפלים הקצוצים לסיר יחד עם בצל, שום, יין ומרק. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות.
2. מוציאים את הירקות מהנוזלים בכף מחוררת ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים מעט מהנוזלים ומרסקים למחית חלקה.
3. מסננים את נוזלי המרק לקערה. שוטפים את הסיר ומחזירים לתוכו את המרק ואת מחית הבטטה. טועמים ומטבלים במלח, בפלפל ובטבסקו. מערבבים ומחממים היטב.
4. חותכים את חצי הפלפל השמור לרצועות דקיקות. מחלקים את המרק לצלחת הגשה ומעטרים כל מנה ברצועת פלפל ובמעט פיסטוקים קצוצים. מגישים חם.
בתאבון !