מרכז איימקס מציע בדיקת הליכה ממוחשבת

07/02/2021
איכות חיים

מהיום יש פתרון לכל הישראלים שסובלים מכאבי גב או ברכיים, פגיעות כף רגל וקרסול, למי שמתמודד עם חוסר יציבות מפרקית, סובל מצליעה, לקות בשיווי המשקל ועוד. אנשים מכל רחבי הארץ הסובלים מהפרעות הליכה אלו ועוד רבות נוספות נאספים כיום במעבדת ההליכה הייחודית של מרכז איימקס, המציעה בדיקת הליכה ממוחשבת חדשנית ובעלת אפקטיביות חסרת תקדים.

כיצד נוצרת הפרעת הליכה?

הידעת שאצל 70% מהאנשים ישנו הבדל בין אורך הרגליים? כאשר הבדל זה גדול מספיק, הוא עלול לגרום לצליעה, כאבים, ובעיות הליכה נוספות. באופן דומה, ישנו ארסנל מלא של לקויות מבניות – מורגשות או נסתרות – שעלולות להביא לחלוקה לא נכונה של המשקל על הרגליים, לתנועה בעייתית של המפרקים ושרירי השלד, ולגרום במהלך השנים לנזק מצטבר שהופך בסופו של דבר להפרעת הליכה. זהו המקרה לגבי הבדלים מבניים בין שתי כפות הרגליים, תפקוד א-סימטרי של השרירים או המפרקים, יציבה לקויה, טכניקת ריצה או הליכה לא נכונה, ואפילו נעליים שלא מתאימות לרגליים.

כך תאבחנו הפרעת הליכה

על מנת לזהות בדיוק את מקור הכאבים או הקושי התנועתי, יש לפנות למומחים בעלי ניסיון והכשרה מתאימה בתחום על מנת שיסקרו את מבנה הגוף ואת אופי התנועה ויזהו את מקור הבעיה. במעבדת התנועה של איימקס, עושים המומחים שימוש במערכת אנליזה ממוחשבת תלת ממדית של המטופל תוך כדי פעולה – עמידה, הליכה ריצה, ועוד.

סריקה תלת ממדית לזיהוי הפרעות בתנועה

הסריקה הפונקציונלית מתבצעת בעזרת מערך של 8 מצלמות הקולטות את התנועה בו זמנית מכל הכיוונים, ולאחר מכן מסוגלות לסנכרן את 8 הקלטים שהתקבלו על מנת לייצר תמונה תלת ממדית מדויקת ומלאה ברזולוציה גבוהה. בעת הסריקה, מודבקים חיישנים ייעודיים לנקודות מפתח בגופו של המדגים על מנת לאפשר למצלמות לזהות בדיוק אילו מפרקים מעורבים בתנועה וכיצד היא מתבצעת.

המכשור הביומכני המתקדם מאפשר לקלינאים לבחון את תבניות התנועה של המטופל, ולשלב את המידע הזה עם ממצאי הבדיקה הקלינית. בניגוד לסריקה דו ממדית, שניתן לבצע במספר מקומות בארץ, הסריקה הממוחשבת של מרכז איימקס מאפשרת לזהות בתלת ממד את תבניות התנועה הלקויות וההליכה שאיננה מיטבית.

ניתוח תנועה והליכה מתאימים לסובלים ממגוון בעיות

הפרעות אנטומיות ותנועתיות יכולות ליצור מגוון הפרעות או כאבים, מעבר למה שאנחנו אולי מדמיינים במבט ראשון. מומלץ לגשת לאבחון תנועתי אם אתם סובלים מאחת הבעיות הבאות:

* צליעה, קושי בהליכה, הגבלה בתנועה או כאבי פרקים.

* כאבי גב תחתון – לרוב נוצרים בשל עומס מוגזם על הגב שנוצר מאנטומיה לקויה, יציבה לא נכונה או תבניות תנועה בעייתיות.

* כל כאב מתמשך בגפיים התחתונות, כולל ברכיים, קרסוליים, כפות רגליים וכו'.

* שיקום לאחר החלפת מפרק – ניתוח להחלפת מפרק לרוב מספקת הקלה רבה למטופלים, אולם עלולה ליצור הבדל באורך הרגליים שגם הוא, בתורו, ייצור בעיות וכאבים חדשים אם לא יטופל.

* לסובלים מנפילות חוזרות ונשנות מסיבות ידועות או לא ידועות.

* לבעלי ליקויי הליכה הנובעים מבעיות נוירולוגיות ואורטופדיות.

* לבעלי בעיות יציבה.

* למי שקיים הבדל בין אורך שתי הרגליים שלו. מצב זה יכול להיות מולד, או שהוא הופיע במהלך החיים בשל עקמת, לאחר שיקום של שברים ברגליים, או בעקבות ניתוח להחלפת מפרקים כמו הברכיים והירכיים. גם אם ההבדל בין אורך שתי הרגליים איננו מובחן או בולט לעין, הוא יכול להוות גורם משמעותי לטווח רחב של בעיות כגון כאבים, יציבה לקויה או צליעה.

לסיכום,

אם גם לכם יש בעיות אורטופדיות או נוירולוגיות שלא ניתן להן מענה הולם, אם גם אתם נאלצים לחיות עם כאבים שלא ידוע לכם המקור המדויק שלהם אז יש לנו בשורה אמיתית בשבילכם.
ניתן לקבל מידע נוסף בכתובת האתר
https://www.imacs.co.il

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...