במסגרת תכנית הניסוי "יש על מה לדבר – רטוריקה ודיאלוגים מעצימים" הפך בית הספר הוברמן בפ"ת, בניהולה של לאה גרוס, למרכז הפצה ארצי שאליו מגיעים בתי-ספר ורשויות מכל הארץ ללמוד חדשנות חינוכית. הלימודים בבית הספר מאופיינים בכך שהתלמידים מעורבים בלמידה, משוחחים על שאלות ובעיות, חוקרים דילמות ומציגים פרזנטציות של מחקרים אישיים ושיתופיים.
ראש העיר איציק ברוורמן נענה לאתגר ובאמצעות תרומה, צוידה מעבדת המדעים בבית הספר באמצעים טכנולוגיים שמשפרים את אפשרויות החקירה והפרזנטציה. המעבדה מצוידת במחשבים נייחים וניידים, מסך מגע בגודל 70" שבו בעזרת אצבע ארבעה תלמידים יכולים בו זמנית להכין פרזנטציות מורכבות ולהציג אותם כולל אפשרות כתיבה/סימון ושליטה על גבי כל מצגת, או מסמך שקיים במחשב. כמו כן החדר מצויד בשולחן אינטראקטיבי לתלמידים שסביבו תלמידים יכולים לנהל שיח, לגלוש ולאתר מידע, לעבד מידע ולהציגו.
מעבדת המדעים עוצבה בהשראת תחום הביומימיקרי ששואף להמציא המצאות טכנולוגיות מתקדמות על ידי למידה של בעלי-חיים וצמחים וחיקוי פעולות ומאפיינים שקיימים בטבע. מחקר הביומימיקרי, מאפשר לתלמידים לערוך תצפיות בפינת החי של בית הספר ובמגוון תופעות טבע ולתכנן המצאות טכנולוגיות. המתודולוגיה של ביומימיקרי מקדמות שיח שיתופי של תלמידים, מחקר וחשיבה יצירתית. האמצעים הטכנולוגים המתקדמים במעבדה תומכים בתהליך הלימודי ומקדמים אותו.
לפרטים אפשר לפנות ללאה גרוס מנהלת ביה"ס 03-9321055