בסוף השבוע הקרוב יחגגו גם בישראל את יום האהבה. אנו משתפים אתכם היום במתכון מתוק במיוחד.
לקראת הוולנטיין דיי, מציע אילן פנחס השף הראשי של רשת המסעדות ההמבורגרים BBB, מתכון למנת קינוח שכבות קראמבל ובננות – קינוח רומנטי המכיל שוקולד גאנש רוטב טופי ועוד.
צילום: קונספטיק
מתכון לשכבות קראמבל ובננות (לכלי הגשה בנפח של 200 סמ"ק)
מרכיבים
100 גר' בננה פרוסה
20 גר' רוטב טופי
20 גר' רוטב שוקולד "גנאש"
60 גר' קרמבל בצק
גלידה, רצוי וניל
הכנת קראמבל קלאסי
מרכיבים
200 גר' קמח
100 גר' חמאה רכה
100 גר' סוכר
אופן הכנת הקרמבל:
מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון ומערבבים קלות. מאחדים בזריזות, אין ללוש את הבצק, אלא רק לגבש אותו. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור. לאחר שעה, מגרדים בפומפייה גסה את בצק הקראמבל על תבנית עם נייר אפיה. אופים ב-170 מעלות במשך 20 דקות או עד הזהבה. מקררים ומאחסנים בכלי סגור.
אופן הכנת המנה:
יש ליצור שכבות של בצק "קראמבל", "גאנש שוקולד" וטופי ובננות, בכלי הגשה רצוי שקוף (הניתן להכניס לתנור), רצוי לחזור על השכבות פעמים. את השכבות מכסים בפירורי קראמבל. מכניסים לחימום של 15 שניות במיקרוגל ולאחר מכן, מחממים בתנור גריל עוד 2 דקות עד להזהבה של הפירורים ומגישים עם כדור גלידה מעל.
בתאבון!