מהם תנאי הקבלה ללימודי קלינאות תקשורת

24/04/2022
קריירה ודרושים


אתם מתלבטים אם בחירה במסלול של לימודי קלינאות תקשורת מתאימה לכם. אולי אתם לא בטוחים שקריירה בתחום הטיפולי מתאימה לכם, ואולי אתם לא בטוחים שתעמדו בתנאי הקבלה. אם אתם אנשים שמתרגשים מההזדמנות להשפיע על חייהם של אחרים ומהאפשרות לעזור להם לשפר את איכות החיים, קלינאות תקשורת עשויה להיות הבחירה הנכונה. ולגבי תנאי הקבלה, הבה נבדוק את התנאים שמעמידים כמה מהמוסדות האקדמיים בארץ.

על קלינאות תקשורת

קלינאות תקשורת היא מקצוע טיפולי שעוסק בהפרעות הקשורות לשפה, דיבור, תקשורת ובליעה. לימודי קלינאי תקשורת אמורים לצייד את הבוגרים בידע ובכלים שיאפשרו להם להפוך לאנשי מקצוע מיומנים, איכותיים ויעילים. כדי להבטיח זאת, המוסדות השונים מעמידים תנאי קבלה לקלינאות תקשורת, שיאפשרו להם לבחור את המועמדים הטובים ביותר למקצוע חיוני ונדרש זה.

קלינאי תקשורת – במה הם עוסקים?

קלינאי תקשורת מאבחנים את המטופלים ועל סמך הממצאים וההערכה, הם בונים תוכנית טיפולים מותאמת אישית לכול מטופל. מטרת הטיפול היא לשפר את איכות התקשורת של המטופל והוא נעשה באמצעות אסטרטגיות המעודדות יצירת תקשורת מילולית ולא מילולית.

כאמור, הטיפול מיועד לטיפול בהפרעות תקשורת הבאות לביטוי בבעיות דיבור, שפה או בליעה, כאשר:

-          הפרעת דיבור – באה לביטוי בקשיים פיזיים להפיק את צלילי המילים.

-          הפרעת שפה – באה לביטוי בקושי לשמוע ולהבין את הנאמר, כמו גם בקושי להרכיב מילים למשפטים כדי לתקשר עם אחרים.

-          הפרעת בליעה – באה לביטוי בקושי לאכול ולבלוע.

אם הנושאים האלה,  בהם עוסק קלינאי התקשורת מושכים את לבכם, ונראה לכם שסוג זה של קריירה מתאימה לכם, בואו לראות מהם תנאי הקבלה למסלול לימודים זה.

קלינאות תקשורת – האם לימודים אלה מתאימים לכם?

כדי להפוך לקלינאי תקשורת, יהיה עליכם להתקבל ללימודי תואר ראשון במסלול של הפרעות תקשורת, במכללה או באוניברסיטה. מטבע הדברים, כל מוסד אקדמי מציע תנאי קבלה משלו, עם זאת, ניתן לומר שרוב המוסדות מציבים כמה תנאים בסיסיים המתייחסים:

-          לממוצע ציוני הבגרות

-          לציון בבחינה הפסיכומטרית

-          לרמת הידע באנגלית

בנוסף, גם אם לא תעמדו בתנאי הקבלה הספציפיים של המוסד האקדמי, תוכלו ללמוד במסגרת מכינה קדם אקדמית, לקבל תעודת סיום ולהתקבל ללימודי קלינאות תקשורת.

דוגמאות לתנאי קבלה במוסדות שונים

אוניברסיטת תל אביב

באוניברסיטת תל אביב יש מסלול חד חוגי להפרעות תקשורת. תנאי הקבלה במסלול זה כוללים: תעודת בגרות מלאה ובחינה פסיכומטרית; ציון במבחן אמי״ר או במבחן מיון אנגלית בפסיכומטרי. באוניברסיטת תל אביב, תנאי הקבלה משתנים לפי רף המועמדים באותה שנה, כך שבכול שנה יעודכנו ציוני ההתאמה.

אוניברסיטת חיפה

אוניברסיטת חיפה מציעה מסלול חד חוגי להפרעות תקשורת, ותנאי קבלה שכוללים: ראיון אישי, אנגלית ברמת מתקדמים (ציון 119-104 בחלק האנגלית במבחן הפסיכומטרי) ועמידה בתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה.

אם התחלתם ללמוד הפרעות תקשורת במוסד אחר, ואתם רוצים להמשיך בלימודים באוניברסיטת חיפה, יהיה עליכם להציג ממוצע ציונים של 90 ומעלה במוסד הקודם.

אם יש לכם תואר ראשון בתחום אחר, ואתם רוצים להשיג גם תואר ראשון בהפרעות תקשורת, תידרשו להציג ממוצע ציונים של 93 ומעלה בתואר הקיים, ולעבור ראיון אישי.

אם אתם מוכרים כאנשים עם לקויות, חשוב שתדעו כי אוניברסיטת חיפה מציעה העדפה מתקנת למועמדים עם לקויות, גם אם הם לא עומדים בתנאי הקבלה הרגילים.

המכללה האקדמית הדסה

במכללה זו תוכלו ללמוד תואר ראשון לקלינאות תקשורת במסלול חד חוגי. תנאי הקבלה במכללה הם:

-          ראיון קבלה

-          ציון מתאם 650 ומעלה (כלומר שקלול של ציוני הבגרות וציוני הפסיכומטרי)

-          אם יש לכם תואר ראשון בתחום אחר, תידרשו להציג ממוצע ציונים של 87 ומעלה בתואר זה.

-          אם סיימתם בהצלחה את המכינה הקדם אקדמית, תוכלו להציג את ציוני הבגרות ותעודת סיום המכינה, ולהתקבל למסלול קלינאות תקשורת, גם ללא פסיכומטרי.

-          ציון 100 בחלק האנגלית בפסיכומטרי, או בבחינה מקבילה.

מכללת מבח״ר – מכללת בני ברק האקדמית

מכללה זו מיועדת לנשים מהמגזר החרדי מעל גיל 20. תנאי הקבלה לתואר ראשון בקלינאות תקשורת כוללים:

-          תעודת בגרות מלאה, או תעודת סיום לימודים במכינה קדם אקדמית

-          ציון בבחינה הפסיכומטרית

-          רמת אנגלית – לפחות בינונית

-          ריאיון אישי בוועדת הקבלה

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...