סיימתם את התואר הראשון והתחלתם לעבוד. כעת, יש לכם את הזמן ואת המשאבים להקדיש ללימודי תואר נוסף בתחום שלכם או בתחום משיק. חלק מגלים כי הם מתלבטים האם הם זקוקים לתואר נוסף? מה יצא להם מזה והאם יש הבדל מבחינת המעסיקים בין תואר שנים לתואר ראשון? במאמר זה נגלה את היתרונות הרבים שיש לתואר שני.
להיות בר סמכות בתחומך
תחום המשפטים, למשל, מאפשר לעבוד כעורך דין כבר אחרי תואר אחד במשפטים וההתמחות הדרושה. לאחר שעמדתם במבחני הלשכה תוכלו להיות עורכי דין. אך, אם השכלתם להוסיף תואר נוסף במשפטים עם התמחות נוספת, תוכלו להתקבל לתפקידים בכירים יותר בעולם המשפט. כמו משרות בכירות בהוצאה לפועל המובילות אתכם להיות שופטים בעתיד. תוכלו לחזק את לימודי המשפטים גם עם תואר נוסף בתחומי כלכלה או ניהול ולהיות חלק בלתי נפרד מההנהלה הבכירה או הדירקטוריון של ארגונים גדולים בזכות הידע שצברתם והתעודה המוכיחה את יכולותיכם.
כך גם בעלי תואר שני שלמדו מנהל עסקים בעבר. הם יכולים לחזק את הלימודים עם לימודי משפטים ולהפוך למשפטנים בעלי יכולות מוכחות לנהל את הכספים בארגונים גדולים.
בעלי תואר שני במדעי המחשב יכולים להגיע לתפקידים רגישים יותר או תפקידי ניהול בחברות הייטק הדורשים יכולות מוכחות לעמוד במשימות מורכבות.
להעשיר את הידע בתחומים נוספים
מעבר ליתרון של תואר שני מבחינת תעסוקה, הלימודים עצמם מעניקים אפשרות פז להעשיר את הידע בתחומים נוספים. אתם יכולים להרחיב את הידע בהתמחות, בתת תחום אותו למדתם לתואר הראשון או להמשיך לתואר שני בתחום שונה לגמרי.
הלימודים לתואר שני אינם כרוכים בהכרות הראשונית של החיים האקדמיים, הגשת עבודות ותכנון הזמן המתאים ללימוד לבחינות. כעת, אתם יודעים איך להיות סטודנטים ויכולים ליישם את הכישורים שרכשתם במהלך הלימודים לתואר הקודם גם בתואר הבא. כמובן, אינכם חייבים ללמוד באותו המוסד האקדמי. תוכלו לעשות תואר נוסף במוסד אחר ולהתחיל ליצור קשרים חברתיים חשובים. נרחיב על כך מעט.
נטוורקינג עם אנשי מפתח נוספים במשק הישראלי
במהלך הלימודים לתואר שני אתם מקבלים הזמנות להכיר אנשי מפתח כמוכם הלומדים לתואר נוסף לאחר שהתחילו לבנות קריירה במשק הישראלי. מתוך הקשרים הללו, אתם עשויים לגלות את העמיתים לחברה הבאה שתקימו, את הבוס העתידי שלכם או עובדים לארגון בו אתם משמשים כיום בתפקיד ניהולי כלשהו. כאשר פותחים את האופקים ואת רשימת המכרים שלכם – עשויות להיפתח בפניכם אפשרויות תעסוקה חדשות אותן לא שקלתם קודם לכן.
הטבות מס
לבעלי תואר שני יש גם הטבות מס בשנים שלאחר סיום התואר. הטבות אלה מוענקות לכם במסגרת נקודות זכות המצמצמות את המס שתשלמו מדי חודש. מדינת ישראל מעודדת כיום השכלה גבוהה והמשך לתואר שני ושלישי בתחומי התמחות שונים.
כמו כן, העובדה שאתם סטודנטים מעניקה לכם עוד הטבות השמורות אך ורק לתלמידים במוסדות אקדמיים. הטבות אלה מצטברות לאורך זמן לסכומים נכבדים. בין השאר תוכלו לזכות להטבות בארנונה, בנסיעות בתחבורה הציבורית, תוכניות משתלמות שמוצעות על ידי חברות הסלולר והטבות בחברות הביטוח השונות.
לימודים בשעות נוחות
הלימודים לתואר השני מותאמים לאנשים המחזיקים משרה מלאה וכן משפחה. פעמים רבות אינכם צריכים להגיע למוסד הלימודי יותר מפעמיים שלוש בשבוע כאשר הלימודים מתבצעים בשעות אחר הצהריים. כך, ניתן לשלב בקלות רבה יותר עבודה-משפחה-חברים עם לימודים לתואר. בנוסף, בדרך כלל תהיה גמישות רבה יותר בזמני הגשת המטלות מתוך ההכרה בכך שאינכם סטודנטים במשרה מלאה.
לסיכום, תואר שני פותח בפניכם מגוון רחב של אפשרויות תעסוקה נוספות, אפשרות ליצירת נטוורקינג והטבות מס. כעת, נותר לכם רק לבחור את התחום אותו תרצו ללמוד לתואר שני.