רכישת נדל"ן בחו"ל יכולה להיות אפיק השקעה מניב ואטרקטיבי. עם זאת, יש כמה דברים שצריכים לדעת לפני שנוטלים יוזמה ויוצאים לדרך. קבלו את המדריך המלא והמושגים החשובים.
הרבה ישראלים בוחרים לרכוש נכסי נדל"ן בחו"ל ולהפוך אותם לאפיק שבעזרתו ניתן להניב תשואה גבוהה לאורך זמן. הסיבות העיקריות לכך קשורות לעליית המחירים של מחירי הנדל"ן בישראל, כמו גם לעובדה שניתן לגוון את תיק ההשקעות בעזרת נדל"ן בחו"ל ולמנוע חשיפה לנכסים מסוכנים. בנוסף, שוק הדיור ביעדים מסוימים באירופה וארצות הברית מציע מחירי רכישה נמוכים יחסית ופוטנציאל צמיחה גבוה.
עם מי משקיעים ואיך מגנים על הכסף?
השאלה היא כיצד מבצעים את ההשקעה בצורה נכונה ומה אפשר לעשות על מנת להגדיל את התשואה. ראשית, חשוב להחליט האם לצאת לדרך לבד ובאופן עצמאי, או לערב מומחים, יועצים ואנשי מקצוע. מומחים מביאים איתם ניסיון והיכרות עם שוק הנדל"ן המקומי ולכן בחירת חברה שמתמחה בנדל"ן יכולה לתרום לתהליך העבודה. מצד שני, השקעה באופן עצמאי מתאימה למי שרוצה לחסוך בהוצאות ויש לו ניסיון מסוים עם השקעות נדל"ן בחו"ל.
שנית, השקעות נדל"ן בחו"ל מחייבות ניוד כספים ולכן צריך לבדוק מה הערבויות והביטחונות שאותם המשקיע מקבל. אפשר לצמצם את הסיכון בעזרת העברת הכספים לחשבון נאמנות, לבצע את העסקה בגיבוי אישורי נוטריון ועורך דין ולוודא התייחסות בחוזה למצב שבו העסקה לא יוצאת לפועל.
למה צריך לבצע תכנון מס ולקבל ייעוץ?
עוד סוגיה מרכזית שאותה צריך להכיר לפני שמשקיעים כסף בנדל"ן בחו"ל היא שקיימים הבדלים משמעותיים בין הסדרי המס בישראל והסדרים דומים מעבר לים. תכנון מס הוא אלמנט קריטי בניתוח כדאיות של עסקאות נדל"ן, גם אם מדובר בהשקעה יחסית קטנה. יש לברר מה מדיניות המס במדינה שבה בוחרים להשקיע, מה חובות המס בישראל בנוגע להכנסות שמגיעות מחו"ל ומה אפשר לעשות כדי לבצע קיזוזי מס וניכויים.
במקביל, יש לדאוג לייעוץ משפטי נקודתי. הזכויות והחובות של בעל הנכס לא קבועות ובכל מדינה חלות עליו מגבלות אחרות. ייעוץ משפטי יעזור לכם כמשקיעים להבין כיצד צריך לבצע את הרישום בטאבו, מה ההתנהלות המקובלת מול שוכר פוטנציאלי ואיך מנסחים חוזים משפטיים קבילים.
שם כמו פה: הכל תלוי במיקום
ברמה הפרקטית, השקעות נדל"ן בחו"ל תלויות במיקום של הנכס. הבעיה היא שמשקיע ממוצע מכיר היטב את אזורי הביקוש בארץ, אך פחות בקיא ברשימת האזורים בחו"ל.
הפתרון גם כאן הוא להתייעץ עם אנשי מקצוע ולערב אותם בשלב מוקדם ככל האפשר. זה שווה את תשלום העמלה כי בסופו של דבר יש לכך השפעה על התשואה. לבסוף, כדאי להגיע לפחות פעם אחת כדי לראות את מצב הנכס ולברר על תשלומים נלווים בגין אחזקה, שיפוצים וכדומה.