מיליון וחצי תלמידים יוצאים בימים אלו לחופשת הקיץ,הם אינם נמצאים במסגרת בית הספר המוגנת ורבים מהם מסתובבים ברחובות, בפארקים או נוסעים עם המשפחה לטיול.
בכדי לשמור עליהם בטוחים בדרכים, יוצאות עמותת אור ירוק ותכנית של"ח (שדה, לאום, חברה) במשרד החינוך, במבצע משותף לקראת החופש הגדול: כ- 4,000 מדריכי של"ח צעירים בגילאי 13-17, מתפרסים החל מיום שלישי, ה-21 ליוני 2016 בבתי הספר היסודיים בכדי לעסוק בפעילות הדרכה חווייתית בנושא בטיחות בדרכים שמגיעה לכ-200 אלף תלמידים.
בין בתי הספר הרבים אליהם מגיעים המדריכים הצעירים של של"ח, גם בתי הספר בפתח תקוה.
הפעילות המיוחדת, העוסקת בתכנים של בטיחות וזהירות בדרכים, נמשכת עד לימי הלימודים האחרונים של תלמידי בתי הספר ומתקיימת בבתי ספר במרכז ובפריפריה, בקרב מגוון אוכלוסיות: יהודים, ערבים, דתיים, חילוניים, דרוזים, בדואים ועוד.
צילום: אור ירוק
הפעילות אותה מעבירים מדריכי של"ח הצעירים מתמקדת בשלושה נושאים עיקריים: הליכה בטוחה וחציית כביש באופן בטוח, רכיבה בטוחה על אופניים עם קסדה וחגירות חגורות בטיחות בעת נסיעה בכלי הרכב.
על פי נתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בכל שנה נהרגים בממוצע בחודשי החופש הגדול (יוני-אוגוסט) 15 ילדים ובני נוער בתאונות דרכים. עוד עולה מהנתונים כי בממוצע נפגעים בתאונות דרכים למעלה מ- 1,600 ילדים ובני נוער בתאונות דרכים בחודשי החופש הגדול, מהם למעלה מ- 100 נפגעים באורח קשה.
שמואל אבואב מנכ"ל עמותת אור ירוק: "לא ניתן להתעלם מהנתונים הכואבים הללו, אבל הפתרון הוא לא להאשים רק את הנהג. אם המשטרה תגביר את הנראות שלה בחודשי הקיץ והמדינה תעניק חינוך לבטיחות בדרכים כבר מגיל הגן – ניתן יהיה להציל את חייהם של הילדים ובני הנוער".
דן אבידן, מנהל גף תכנים ומנהיגות צעירה באגף של"ח וידיעת הארץ במשרד החינוך: "אנו בשל"ח מאמינים כי החינוך לאחריות יחד עם הכרת הארץ ואהבת מולדת הם המפתח לטיפוח מנהיגות העתיד. המש"צים בחרו גם השנה לתרום מימי החופשה שלהם לצורך הכנת אחיהם הצעירים, תלמידי היסודי, להתנהגות בטוחה בחופשת הקיץ. אני בטוח כי העברת המסר לצעירים תשפיע גם על התנהגות הכביש של המש"צים ובני משפחותיהם".