מאכלים לחגים לצמחונים

21/09/2015
איכות חיים

הצמחונות כבר מזמן אינה מוגדרת כטרנד ורבים דבקים בה כדרך חיים. בחגים משפחתיים גדולים, בהם כל המשפחה מתכנסת סביב שולחן החג לארוחה בשרית גדולה ומורכבת, הרבה פעמים הצמחונים מלקטים מהסלטים ונשארים ללא מנות מיוחדות, חגיגיות ומשביעות עבורם.

מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת, נרתם לעזרתם של הצמחונים ומציע מנות חגיגיות ומפוארות לארוחות החגים הבאים עלינו לטובה, שגם אוכלי הבשר יתקנאו בהם וירצו לטעום.

המנות אותן מציע שף מאיר רוזנברג:

פטה חצילים בטעם כבד עם ריבת עגבניות שרי.

מרק כרובית מוקרם.

עלי מגולד במילוי אורז עם אורז בר וירקות בשילוב שניצל פטריות פורטובלו, בטטה ואספרגוס.

מאפה עלים בשילוב מוס תמרים ותפוחים בדבש ברוטב יין. 

השימוש בתחליפי חלב מאפשר לשלב מנות אלו בשולחן של אוכלי ארוחה בשרית. במידה וכולם אוכלים צמחוני, ניתן להשתמש במרכיבים חלבים (כחמאה במקום מחמאה).

פטה חצילים בטעם כבד עם ריבת עגבניות שרי

(מיועד ל-5 סועדים)

חומרים:

3 יח' חצילים בגודל בינוני

2 יח' בצל

6 יח' בצים קשות

1/4 כוס ברנדי

1 כף מיונז

100 גרם מחמאה

מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים את החצילים לצלייה במשך כ- 30 דקות, עד שהחציל מוכן.

לאחר שהחציל מוכן מגרדים את בשר החציל מהקליפה.

חותכים את הבצל לפרוסות ומאדים אותו בשמן, כאשר הבצל זהוב מוספים את הביצים הקשות והחציל וממשיכים לבשל עוד כ2 דקות.

את כל החומרים מכניסים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

משמנים פורמות (אפשר חד פעמי), או תבנית אינגלייש קייק.

יוצקים את החצילים לתבנית ומכניסים ל-10 שעות למקרר.

מוצאים את הפטה מהתבנית ומגישים עם ריבת העגבניות שרי.

במקביל מכינים את ריבת עגבניות השרי.

(צילום: מאיר רוזנברג)

ריבת עגבניות שרי

(מיועד ל-5 סועדים)

חומרים:

1 ק"ג עגבניות שרי

1 ק"ג - סוכר

1/4 כפית פלפל שאטה יבש

כף מיץ לימון

כפית גרדת לימון

אופן הכנה:

1. שוטפים את העגבניות.

2. מניחים בסיר את העגבניות עם שאר החומרים.

3. מבשלים בחום נמוך במשך 30 דקות ומערבבים מידי פעם.

מרק כרובית מוקרם

(מיועד ל-5 סועדים)

חומרים:

1 ראש כרובית

1 יח' בצל

50 גרם מחמאה

1 כפית שום כתוש

אגוז מוסקט

מלח

פלפל לבן

11/2 ליטר מים

אופן הכנה:

מנקים את הכרובית ומפרקים אותה לפרחים.

את הבצל חותכים לפרוסות ומאדים במחמאה עד לקבלת צבע זהוב.

מוספים את כל החומרים ומבשלים בחום נמוך כ20 דקות, עד ריכוך מושלם של הכרובית.

טוחנים במעבד מזון את הכרובית יחד עם כל החומרים והנוזל ומגישים.

(צילום: מאיר רוזנברג)

עלי מנגולד במילוי אורז עם אורז בר וירקות בשילוב שניצל פטריות פורטובלו בטטה ואספרגוס

(מיועד ל-5 סועדים)

חומרים:

10 יח' עלי מנגולד

1 כוס אורז

1/2 כוס אורז בר

1 יח' גזר

1 יח' בצל

1 יח' גבעול סלרי

1 יח' גמבה

מלח, פלפל לבן

1/4 כוס שמן קנולה

4 ליטר מים רותחים

חומרים לפטריות פורטובלו

5 יח' פטריות פורטובלו בגודל בינוני

2 יח' ביצים

1 כוס קמח

1 כוס פירורי לחם

1/4 כוס שקדים קצוצים

מלח, פלפל

שמן לטיגון

חומרים לבטטה:

1 ק"ג בטטה

1/4 כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור

פפריקה

גבעול רוזמרין

כפית שום כתוש

צרור אספרגוס

אופן הכנת האורז:

חותכים את הירקות לקוביות קטנות ומאדים אותם בשמן

מוספים את כוס האורז הלבן וממשיכים לאדות עד  שהאורז חם

מוספים 1 וחצי כוסות מים רותחים, מנמיכים את גובה הלהבה למינימום, סוגרים את הסיר ומבשלים 18 דקות.

במקביל מבשלים את אורז הבר כ-30 דקות במים רותחים עד שהוא מתרכך.

מסננים אותו מהמים ומחברים את אורז הבר לאורז עם הירקות.

מבשלים את עלי המנגולד כדקה, לאחר מקררים אותם במים קרים ומיבשים את העלים.

ממלאים את עלי המנגולד באורז עם הירקות ומגלגלים כמו עלי סגרים.

מסירים את הרגל מפטריות הפורטובלו.

מערבבים את פרורי הלחם עם פירורי השקדים, מלח והפלפל.

מצפים את הפטרייה בקמח, ביצה ופירורי הלחם

מטגנים עד לקבלת צבע זהוב

מקלפים את הבטטה וחותכים אותה לצורת ירח.

מערבבים את כל חומרי הבטטה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כ- 50 דקות עד ריכוך הבטטה.

את האספרגוס חולטים במים רותחים כדקה.

(צילום: מאיר רוזנברג)

מאפה עלים במילוי מוס תמרים ותפוחים בדבש ברוטב יין

(מיועד ל-5 סועדים)

חומרים:

בצק עלים

כף אבקת סוכר

חומרים לקרם תמרים:

כוס שמנת מתוקה

0.5 כוס סוכר

כף ממרח תמרים

כף סירופ סילאן

חומרים לתפוחים בדבש:

כף חמאה

כף דבש

3 תפוחי עץ גרנד חתוכים לפלחים

2 כפות סוכר

קורט קינמון

חומרים לרוטב יין:

1 כוס יין לבן חצי יבש

0.5 כוס סוכר

1 ביצה

1 חלמון

כפית רום

אופן הכנה:

חותכים את הבצק למלבנים בגודל 6 ס"מ על 8 ס"מ ומסדר על תבנית עם ניר פרגמנט מניחים מעל תבנית נוספת (על מנת שהבצק לא יתנפח). ואופים בחום של 220 מעלות 12 דקות.

מקציפים שמנת וסוכר עד קבלת קצף יציב מוספים את ממרח התמרים ואת הסילאן ומערבבים עם כף (פעולת עטיפה).

ממסים חמאה על מחבת בחום נמוך, מוסיפים את התפוחים מוסיפים את הדבש סוכר והקינמון וממשיכים בישול עוד כ- 5 דקות תוך כידי ערבוב.

הכנת הרוטב: שמים סיר כפול על הגז עם מים רותחים (בין מרי) בסיר התחתון, בסיר העליון מערבבים את כל החומרים של הרוטב יחד וטורפים במטרפה (כל הזמן)עד קבלת רוטב חם ומוקצף, לאחר מקררים את הרוטב.

סידור המנה: מניחים שכבת בצק את הבצק מזלפים את קרם התמרים ומסדרים את תפוחים מעל מניחים עוד שכבת בצק וחוזרים על הפעולה של הסידור של הקרם והתפוחים, סוגרים עם שכבת בצק ומפזרים מעל אבקת סוכר. לאחר שהמנה מוכנה, יוצקים את רוטב היין במרכז הצלחת ועליו מניחים את המנה.

ניתן לקשט את המנה עם רימונים או ליצ'י או כל פרי אחר.

(צילום: מאיר רוזנברג)

שנה טובה ומתוקה וחג שמח!

למתכונים נוספים בפורטל פ"ת

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...