בסין אוהבים לשתות אותו ירוק, ברוסיה יעדיפו לשתות אותו שחור, אמריקנים שותים אותו קר ובאנגליה שותים אותו בכל הזדמנות. ואצלנו? מנסים ליהנות מכל העולמות! תה נגיש לנו כמעט תמיד, בבית, כשחוזרים מיום ארוך בעבודה או מבית הספר, לפני השינה או בבוקר חורפי, כשבחוץ נושבת סערה, או בערב סתווי נעים ורגוע.
ובכל זאת – כמה באמת אנחנו מכירים את התה? האם נחשפנו לכל הסוגים שלו? לקראת עונת הסתיו שכבר כאן, נחשוף לפניכם כמה סוגי תה ייחודיים. נספר במה כל סוג מצטיין? ומה מעניק לו את הייחודיות שלו?
איך מייצרים תה?
כל סוג של תה מתחיל כאמור בקטיף שאותו מבצעים באופן ידני. לאחר מכן מפזרים את העלים של התה על גבי מגש ומייבשים אותו לשעות ספורות תחת השמש. לאחר הייבוש, כל תה מתחיל לעבור תהליך שונה אשר מבדל אותו מהאחרים. חלק על ידי קלייה לצורך ייבוש נוסף וחלק על ידי גלילה שמטרתה לחרוץ את השכבה של העלה ולתת לטעמים לבקוע החוצה.
תה ירוק
התה הירוק הוא סוג תה נפוץ אשר בתהליך ההפקה שלו מחממים את העלים הכי צעירים שלו יחד עם הניצן, צמוד לפעולת הקטיף כדי לעצור את התהליך של החמצון. תהליך ההפקה הקצר שלו, הוא זה שמעניק לו את מגוון סגולותיו הבריאותיות כגון: כמות גדולה של נוגדני חמצון EGCG.
תה שחור
הצבע של התה השחור מעיד על התהליך הארוך שהוא עובר - תסיסה וייבוש מחדש. הדבר מעניק לו גם עמידות גבוהה. יש לו סגולות בריאותיו רבות והוא מגיע בכמה וריאציות, בצורתו הקלאסית או בליווי של טעמים ותבלון כגון: ארל גרי - תה שחור עם תוספת של ברגמוט, שמכונה על שמו של הדוכס ארל גרי או תה הצ'אי מסאלה - תה שחור משולב עם תבלינים הודיים.
מאצ'ה
מאצ'ה זו אבקת תה יפנית יוקרתית שמופקת מהעלים הכי איכותיים שאותם טחנו באבני ריחיים, במטרה לשמור על האיכות של העלים. תה מאצ'ה נחשב לטרנד בריאותי חדש והוא לכל הדעות מלך משקאות התה. בעלים הטחונים יש כמות עשירה של נוגדני חמצון וחומצת אמינו אשר לה אפקט מרגיע ומדיטטיבי.
תה לבן
את התה הלבן מפיקים באמצעות הניצן של הצמח. גם את הניצנים מייבשים תחת השמש בצורה עדינה במיוחד. בשל התהליך הקפדני הוא נחשב לתה יקר יחסית.
תה אדום
את התה האדום האפריקני, הפיקו השבטים המקומיים באפריקה במאה ה-17 מהשיח הרויבוש -"שיח אדום" באנגלית קלוקלת. תהליך הייבוש הייחודי שלו מעניק לו את הגוון החום אדום וגם את טעמו המתוק.
תה אולונג (הדרקון השחור)
תה ה 'דרקון שחור', הוא תה סיני מסורתי שמפיקים אותו בתהליך ארוך יותר שמזכיר את התה השחור, רק ששלב התסיסה שלו קצר ולכן טעמו הרבה יותר מעודן.