כך תנהלו את העמותה על הצד הטוב ביותר

10/08/2016
חברה וכלכלה


בשלבים שונים בחיים, מחליטים לא מעט אנשים שהגיע הרגע להעניק לקהילה ולפעול לטובת החברה ולהקים עמותה. הקמות של עמותות משקפות את הרצון הטוב שיש לאנשים לפעול למען אחרים, כאשר מה שמניע אותם הוא האמונה כי יכול תמיד להיות טוב ביותר – בכל תחום ובכל שלב. לצד אלו המקימים את העמותות, ישנם גם אלו שתורמים מזמנם ומהידע שלהם על לטובת ניהול עמותה. בעת שפותחים עמותה, המטרה היא להצליח, וההצלחה באה לידי ביטוי בהשפעה החיובית על אנשים בעקבות הפעילות השוטפת של העמותה. על מנת להבטיח את הצלחת העמותה, חשוב להיצמד אל הנהלים המנחים ולהוביל את העמותה על דרך המלך.

מצהירים על העמותה לפני הכל

לאחר שפתחם את העמותה או מיניתם מנהל לטובת הניהול שלה, צריך להצהיר על הכוונות שלכם ועל פתיחת העמותה שלכם. ממש כמו שבפתיחת עסק מדווחים לרשויות על כוונתכם לפעול כעצמאים, גם כאן מדובר על דיווח חיוני וחשוב שלכם שבא לידי ביטוי במילוי טופס. בטופס המדובר, אתם מתבקשים למלא את הפרטים האישיים שלכם, בצירוף לפרטי העמותה ותחום הפעילות שלה. חשוב שתדעו, כי חוק העמותות דורש כי על העמותה יהיו חתומים לפחות שני אנשים, כך שעליכם לצעוד עם עוד אדם נוסף אחד לפחות.

הקשר בין ניהול נכון והצלחת העמותה שלכם

השאלה הגדולה ביותר עם הקמת העמותה היא איך מנהלים עמותה. בעת שתעקבו אחר הנדרש מכם, אתם יכולים להיות בטוחים כי ניהול נכון שלכם ימנף את הסיכוי של העמותה להצליח בעבודתה. ניהול נכון מתחיל בפתיחת חשבון הבנק, שאליו יוכלו להיכנס כל התרומות שתקבלו. בהמשך, עליכם להוציא מהבנק שלכם גם פנקסי שיקים החתומים בשם העמותה. אל אלו מצטרפים גם פנקסי הקבלות שלכם וחותמת של העמותה על מנת שתוכלו לבצע את כל ההכנסות וההוצאות כשורה וכחוק.

ניהול מלכ"ר – ממש כמו לנהל עסק

המטרה הגדולה שלכם כמקימי העמותה היא להצליח. המון פעמים, מקימי העמותה הינם החזון העומד מאחורי העמותה, ואינם בהכרח אלו המנהלים אותה. בעת שאתם מחפשים דמות לניהול העמותה, כדאי להסתייע בשירותיו של מי שכבר יש לו ניסיון בניהול. העמותה אומנם פועלת ללא מטרת רווח, אך המטרה הברורה היא להיות עמותה מצליחה המגייסת תרומות לטובת שידרוג חייהם של רבים. לכן, חשוב שתבחרו במנהל עמותה בעל יכולות ניהוליות. ניהול של עמותה אינו שונה בהכרח מניהול של עסק, ונדמה שכאן ישנה אחריות גדולה מאד, שכן ניהול נכון של עמותה יצליח לחולל שינוי רב בחייהם של אנשים רבים.

כל מנהל טוב יצטרך גם צוות עובדים נאמן ומסור שיסייע בעבודות השונות בעמותה. אל תשכחו לרגע את ההון האנושי שיש לו מידה רבה בהצלחת העמותה. התחילו את הקמת העמותה שלכם בכל שלבי הבירוקרטיה לרבות פתיחת העמותה, והמשיכו הלאה בחזון שלכם וברצון לחולל שינוי אמיתי בחברה.

המאמר באדיבות אתר המרכז למלכ"ר

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...