אמש התקיים במלון דן בירושלים, טקס הענקת פרס החינוך היישובי לשנת תשע"ה 2015 לרשויות הזוכות, ביניהן פתח תקווה.
הפרס הוענק ע"י שר החינוך נפתלי בנט ומנכ"לית המשרד מיכל כהן, לראש העיר איציק ברוורמן, רמי הופנברג מנהל מינהל החינוך ואנשי משרדו.
(צילום: לשכת דובר העירייה)
העיר פתח תקוה היא, כאמור, בין 5 הרשויות שזכו השנה בפרס וזאת בגין הצטיינותה בתחומים הבאים:
1. אחריות – מעורבות ותמיכה אישית של ראש הרות ושל מינהל החינוך היישובי במינהל החינוך, ובביצוע תוכניות העבודה המוסדיות.
2. חינוך מסביב לשעון – הפעלת מסגרות ופעילויות חינוכיות כמו חינוך בלתי פורמלי, פנאי וספורט, תנועות נוער ספריות השאלה ועיון, טקסים ברשות ועוד.
3. ביצוע תוכניות הכלה - עבור אוכלוסיות בעלות צרכים ייחודים ובכלל זה עולים ואוכלוסיות שאינן נכללות בחוק חינוך חובה, וקידום יזמות בנושא "האחר הוא אני".
4. ביצוע תוכניות לקידום הישגים לימודיים לצמצום פערים, למניעת נשירה, לאיתור ושיקום נוער בסיכון ולטיפול במוקדי אלימות.
5. ביצוע יזמות חדשניות וקידום של פדגוגיה חדשנית, למידה משמעותית ותוכנית בנושאי מדע וטכנולוגיה בכל שכבות הגיל.
ראש העיר פ"ת איציק ברוורמן נשא דברים בשם ראשי הרשויות הזוכות ואמר: "ראשי הרשויות עוסקים כמעט בכל תחומי החיים של התושבים, אבל התחום החשוב ביותר הוא ללא ספק - החינוך. הילדים הם הדבר היקר ביותר שיש לנו ואך טבעי שהם במרכז תשומת הלב בעשייה שלנו בהווה. אבל החינוך הוא גם ההזדמנות שלנו, ראשי הרשויות, להשפיע השפעה משמעותית על העתיד של הילדים, עתידו של הישוב ושל החברה הישראלית כולה. יש בחברה הישראלית הסכמה רחבה בדבר החשיבות והמרכזיות של החינוך, אבל המימוש שלה קשה ומורכב. כדי להגיע להישגים בתחום החינוך, יש להעמידו בראש סדר העדיפות התקציבי של הרשות, גם בהשקעות בתשתיות הפיזיות, וגם בטיפוח ההון האנושי ואיכות עבודתו. צריך לנהל שותפויות מורכבות בתוך הרשות ומחוצה לה ובעיקר עם משרד החינוך וההורים - ומעל לכל, לקבל אחריות כוללת על החינוך ותוצאותיו, ומשמעות הדבר שגם המדינה חייבת להגדיל את השקעתה".