טעויות בהכנת הבשר

20/08/2018
אוכל ובישול


הכנת בשר זו אומנות. לא כל מי שיודע לבשל יודע גם איך וכיצד להתנהג עם הבשר. כאשר הבשר לא מטופל נכון הוא יתקבל יבש מידי או קשה מידי. לעיתים הוא יישאר צמיגי או שהוא יהיה רך מידי ולא ניתן יהיה לחתוך אותו לפרוסות יפות. ועוד לא דברנו על כל הנושא של תיבול בזמן הנכון, כאשר זה גם כן נושא קריטי להצלחת התבשיל בסופו של דבר.

מטעויות לומדים...

אז למדנו מטעויות שאנשים עושים עם סיר הבשר שלהם ואנחנו כאן כדי להעניק לכם כללים שתדעו מה לעקוף ואיך להתגבר על כל אלו. נבדוק איך מטפלים בבשר לפני הבישול, באיזו צורה הכי כדאי לבשל את הבשר, מתי כדאי לתבל אותו ומתי לחתוך אותו וגם, מתי לאכול אותו...

לפני הבישול...

צורבים את הנתח

דבר חשוב לכל נתח בשר זוהי צריבה שלו לפני שמתחילים את תהליך הבישול. זאת על מנת שהוא 'ייסגר' ויישאר עסיסי גם לאחר הבישול. חשוב לדעת כי כאשר מדובר בבישול של חמין, שם הדבר הפוך. אין לצרוב את הנתח לפני הבישול זאת על מנת שהוא יעניק מטעמיו ה'בשריים' לכל התבשיל כולו.

מתבלים

הזמן לתיבול הוא הרבה לפני שאנחנו מוציאים את הסיר או את התבנית מהארון. כדאי להכין את התיבול הרצוי, ליצור את המרינדה המתאימה ולהשרות בתוכו את נתח הבשר שלנו. כדאי מאוד שהוא ישרה בתוכו למשך לילה שלם או לפחות לכמה שעות טובות. כך הוא יספוג אל תוכו את כל הטעמים ולאחר הבישול הוא יתקבל מתובל ועשוי היטב.

במה מתבלים?

אז האמת היא שמתכוני הבשר מציעים קשת רחבה מאוד של אפשרויות לתיבול בשר. החל ממלח ופלפל בלבד (עם דרישה חד משמעית שלא להתפתות להוסיף דבר, זאת על מנת שטעם הבשר יורגש היטב ולא ייעלם בתיבול דומיננטי) דרך תיבול של ירקות שורש שונים שיתרמו מטעמם העסיסי ועד לפירות יבשים או יין ואפילו קולה אשר ישדרגו את טעמו של הבשר.

כמה זמן מבשלים?

גם כאן הדעות חלוקות. יש הקובעים באופן שרירותי כי יש לבשל את הבשר למשך שעתיים על אש נמוכה. אך הבעיה היא שלאחר שעתיים הבשר בדרך כלל נותר קשה וכמעט בלתי אכיל... על כן, חשוב להיות 'קשובים' לנתח ולשים לב למידת העשייה של הבשר. במקרים רבים נדרשים יותר מארבע ואפילו חמש שעות על מנת שהבשר יהיה רך ונימוח.

מתי חותכים?

לאחר שהנתח יוצא מהתנור או מהסיר הוא עדיין ממשיך לעבור תהליכים שונים. אם נחרוץ אותו לפני הזמן אנחנו עלולים לאבד את העסיסיות שלו ואת טעמיו הטובים. על כן, יש לכסות את הנתח ולאפשר לו מנוחה של עשרים דקות לערך ורק אחר כך לחתוך אותו.

מתי אוכלים?

בכל אירוע חגיגי או כשאתם רוצים לציין אירוע חשוב, קנו נתח איכותי, בשלו אותו נכון ותיהנו מהטעמים המופלאים של הבשר.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...