בתחילת השבוע הגיע מ"מ ראש העיר הרב אוריאל בוסו, יחד עם ראש אגף מבנים במנהל הנדסה הרב אליהו גינת, לבחון את סיום העבודות וחנוכת מרכז הפעילות של קהילת יוצאי אתיופיה בפאתי שכונת יוספטל בפתח תקוה.
"חשוב לנו לתת מענה לכלל האוכלוסיות בעיר" - כך אמרו נציגי ש"ס בעיר מ"מ רה"ע הרב אוריאל בוסו וראש אגף מבנים במינהל הנדסה הרב אליהו גינת במסגרת חנוכת מרכז הפעילות של קהילת יוצאי אתיופיה.
(התמונות באדיבות האגף לחינוך תורני)
במרכז הפעילות מתקיימים אירועי תרבות וחברה מגוונים של בני העדה האתיופית, החל מאזכרות, דרך הרצאות ייחודיות וכלה באירועים משפחתיים כגון בר מצווה וכדומה.
הרב אוריאל בוסו אמר כי הוא שמח לראות את האושר על הפנים של נציגי הקהילה האתיופית לאחר המתנה ממושכת לקבלת בית חם לצורכי הקהילה. "נמשיך לסייע לכם", אמר הרב בוסו, "תדעו שיש לכם כתובת, תמיד יש לכם למי לפנות".
מר אלי בזה, מהאחראים במרכז הפעילות, הודה במילים נרגשות לרב אוריאל בוסו ולרב אליהו גינת ואמר כי הם נרגשים ושמחים לראות את הפירות של העבודה המאומצת של נציגי הציבור בעירייה. "זו רק ההתחלה", הדגיש בזה, "בכוונתנו לפתח את המקום הזה ולפתוח חוגים ופעילויות לילדים ובני נוער כדי שלא ייאלצו להסתובב ברחוב בחוסר מעש".
הרב גינת השיב בסיפוק כי מדובר במטרה חשובה מאוד ובאמצעות מגוון המחלקות בעירייה יסייע בפיתוח המקום לרווחת הקהילה האתיופית בעיר. "אני שמח לבצע את המדיניות של ראש העיר עו"ד איציק ברוורמן. בסיור שערכנו לפני כחצי שנה עם השר אריה דרעי, אמר השר כי חייבים לעזור לקהילה האתיופית בעיר. ראש העיר נתן את ברכתו וקיימנו סיור עבודה עם מנכ"ל העירייה".
"בסיור אמרתי להם שאני לא מבטיח כלום, רק מבטיח להשתדל. היום אני יכול לומר בסיפוק - ביצענו! בעזרת ה' נמשיך לסייע בפיתוח המרכז ונספק לכם את הצרכים שלכם", אמר הרב גינת והוסיף: "אני חייב לציין לטובה את מנכ"ל העירייה שנתן גב חזק למהלך. ישר כח לראש העיר שקשוב לצרכים וכמובן ליו"ר תנועת ש"ס פ"ת, הרב אוריאל בוסו, שהשקיע שעות רבות בנושא".
במהלך חנוכת המרכז התרבותי, אחד הנוכחים העלה בקשה נוספת: "בחורף כל האזור מתמלא בוץ ומהמורות והגישה למרכז קשה מאוד, אין כאן כביש מסודר". בתגובה, נציגי ש"ס הבטיחו לטפל במפגע בהקדם האפשרי מול המחלקות הרלוונטיות בעירייה.
"מדובר בציבור גדול וחשוב שהיה מחוסר בית", הסביר הרב בוסו, "מיד כשקיבלנו את בקשתם באמצעות רב הקהילה הרב עדיאל אליו נכנסנו לעובי הקורה וקידמנו את שיפוץ המתחם לרווחתם. כנציגי ציבור, חשוב לנו לתת מענה ופתרונות לכלל האוכלוסיות בעיר ובתוכם לקהילת יוצאי אתיופיה".
עשרות נשים מפתח תקוה השתתפו באירוע הוקרה ראשון מסוגו ושמעו דברי חיזוק ממייסד רשת הכוללים "אחוות תורה", הגר"ד לייבל שליט"א.
עשרות נשים מפתח תקוה השתתפו בשבוע שעבר באירוע מיוחד שהופק על ידי רשת הכוללים "אחוות תורה" באחוזת וגשל בבני ברק, כאות הוקרה והערכה על הקרבתן ומסירותן.
האירוע נפתח בהצגת הפעילות של רשת הכוללים, בשילוב עדויות מצולמות של מספר אברכים ונשותיהם שסיפרו על המהפך שחוו בביתם מאז הצטרפו לקהילת 'אחוות תורה'.
מייסד רשת הכוללים 'אחוות תורה', הגאון רבי דוד לייבל שליט"א, פתח בדברי הוקרה והערכה לנשות האברכים על שדואגות לדרבן את בעליהן ללכת ללמוד אחרי יום עבודה ארוך, מחזקות ומעודדות. בדבריו הדגיש כי בשל האתגרים הרוחניים העומדים לפתחנו בדור הזה, בלתי אפשרי להיות "יהודי שמור" ללא חיבור אמיתי לגמרא.
"כולל אחוות תורה הוא תעודת הביטוח שלכן", אמר הגר"ד לייבל לנשות האברכים. "החיבור שלהם לגמרא מדי יום, אחרי יום עבודה ארוך, הוא הערובה לשמירה על הבית היהודי באווירה תורנית".
נשות האברכים נחשפו לסיפורן של נשות אברכים-עובדים נוספים, שמעו על קשיים בדרך ועל עוגנים של כוח, על דילמות, מחשבות והרהורים.
האירוע המיוחד שהיה גדוש בתוכן והשראה, שזור בהומור והנאה, משולב בתפריט מגוון ועשיר בליווי מוזיקה וקטעי שיר, הותיר רושם עז בקרב המשתתפות.