חומוס - טחינה - תערובת בשר בקר קצוץ חריף ופלפלים קלויים
שף אבי בראל, השף הראשי של רשת בורגרים, מציע לכבוד יום העצמאות ה-68 של מדינת ישראל, מתכון מיוחד בניחוח וטעם ישראלי אותנטי לחומוס-טחינה-בשר קצוץ חריף ופלפלים קלויים.
צילום: אבי בראל
המרכיבים
לחומוס
3 כוסות חומוס מזן הדס
4 שיני שום קלופות
1 כוס טחינה גולמית
חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית מלח שולחן
1 כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית פלפל לבן
לבשר הקצוץ
160 גרם בקר טחון טרי
2 שיני שום טרי קצוץ
חצי פלפל אדום חריף קצוץ
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
חצי כפית בהרט
לפלפלים הקלויים
2 יח' פלפל אדום
2 יח' פלפל צהוב
כוס חומץ 5%
כף וחצי סוכר
2 שיני שום פרוס
כפית מלח
חצי כוס שמן זית איכותי
6 עלי בזיליקום קצוצים
צילום: אבי בראל
אופן הכנה
החומוס
- משרים את החומוס יום קודם ל- 24 שעות בהרבה מים.
- מסננים ממי ההשריה , שוטפים, מעבירים לסיר ומכסים במים עד לרתיחה. מוסיפים את אבקת הסודה ומבשלים עד להתרככות הגרגירים.
- מבשלים כשעתיים ומסירים את הקצף שנוצר על פני המים.
- מסננים וטוחנים היטב במעבד מזון עם 2/3 כוס מי בישול הגרגירים. מוספים את הטחינה והתבלינים.
הבשר
- במחבת חמה מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים קלות את השום הקצוץ.
- מוספים את הבשר הטחון והתבלינים ומבשלים עד אשר הבשר מתחיל לשנות את צבעו.
- משפרים טעמים במידת הצורך לאחר טעימת הבשר.
הפלפליים הקלויים
- קולים את הפלפלים על הגריל מכל הצדדים עד לשריפה של הקליפה.
- מורידים מהגריל ומניחים בתוך מיכל אטום עד לקירור בכדי שיהיה קל לקלף את הקליפה.
- מקלפים את הפלפלים ופורסים לרצועות דקות. מערבבים את שאר חומרי התחמיץ עד לקבלת תערובת אחידה ושופכים על הפלפלים. מאחסנים בקירור.
אופן הרכבת המנה
- בצלחת עגולה יוצרים גומת חומוס עם שוליים עבים
- במרכז הצלחת מוסיפים את הבשר הקצוץ המתובל
- מוסיפים את הפלפלים קלויים
- מעל הבשר והחומוס מוזגים בנדיבות שמן זית איכותי ומעט צנוברים
אפשרויות לגיוון
- ניתן להוסיף גרגירי חומוס חמים
- פפריקה מעושנת
למתכונים נוספים לחצו כאן