הסיגד הוא אחד מחגי ומועדי ביתא ישראל הייחודיים לקהילה האתיופית. החג חל בכ"ט בחודש חשוון שהוא שבע שבועות לאחר יום הכיפורים ומהווה יום של צום, חשבון נפש, תיקון ציבורי, טהרה והתחדשות, זהו חג עלייה לרגל, שבמרכזו עומד טקס חידוש הברית בין העם לאל, בגלות נהגו ביתא ישראל לקיים את הטקס העצרת בראש הר. כסמל להר סיני, ואותו ניהלו הקסים, המורים הרוחניים של הקהילה. ההשראה למנהגי החג לקוח ממעמד דומה המתואר בתנ"ך, אותו קיימו עזרא ונחמיה בימי שיבת ציון.
השנה ציינה עיריית פתח תקוה את החג הסיגד באירוע מרכזי וחגיגי, שהתקיים ביום שני ה-21.11 באולם שרת, במעמד ראש העיר – איציק ברוורמן, הרב הראשי ליהדות אתיופיה הרב יוסף אדנה, רב העיר הרב מיכה הלוי, ראש אגף הקליטה מר משה משה, רב הקהילה הרב עדיאל אליו, הקייסים, זקני העדה השמגלאוצ', מנהל אגף לקליטת יוצאי אתיופיה במשרד הקליטה מר דוד יאסו, מנהלת אגף הקליטה בעיר הגב' רעיה לייכטמנוב, סנ"צ ברק מרדכי, עובדי הרשות, נכבדי הקהילה, מתנדבים, פעילים ואורחים רבים.
האירוע התחיל עם תפילת כהני העדה הקייסים, לאחר מכן הרב יוסף אדנה הרב הראשי של יהדות אתיופיה ברך את הקהל וסיפר על משמעויות החג באתיופיה, בהמשך הופיעו על הבמה להקה המסורתית להקה הייצוגית של אגף הקליטה – המחלקה לקליטת יוצאי אתיופיה ,הכולל מופע פולקלור מסורתי של בני נוער ולסיום התקיים המופע המרכזי של הערב להקת צ'וואטה - הזמרים וורקאי גטצ'או , והזמרת סבה ינהון ,בהובלתו של המפיק דן מלקה. הנחתה את הערב - הבטם אברהם.
ראש העיר איציק ברוורמן בירך את הקהילה ביום חגה והוסיף: "חשוב לתת לכל קהילה בעיר לשמור על הייחודיות שלה, ולשמר את המסורת שלה. מדובר על חג עם משמעות רבה שחשוב להנחיל אותו לכל עם ישראל".
דוד יאסו מנהל אגף לקליטת יוצאי אתיופיה במשרד הקליטה: "מדי שנה משרד הקליטה יחד עם עיריית פתח תקוה מציינת את החג תודות לצוות אגף הקליטה העירוני שפועל למען קליטת עולי אתיופיה, משרד הקליטה מזמין אתכם לחגוג אתנו את החג עצמו ביום רביעי 30.11 בארמון הנציב בירושלים".
גם בני נוער מכל רחבי העיר הגיעו לחגוג את חג הסיגד באירוע שיא במרכז הנוער נווה-גן. באגף חברה, נוער וצעירים בניהולו של גיא אליהו, התחילו בשנה שעברה מסורת חדשה - חגיגות הסיגד, והשנה האירוע הפך לגדול ומרשים יותר. ברביעי האחרון (23.11) הגיעו כ- 250 בני נוער למרכז הנוער נווה גן לחגיגות חג הסיגד, אחד מחגי ומועדי קהילת ביתא בישראל.
בני נוער רבים משכונות שונות בעיר יוצאי אתיופיה לצד ותיקים, הגיעו למרכז המקושט שהפך להיות לערב אחד בית אתיופי אותנטי. הנערים נהנו מפינות לקליעת צמות וקעקועי חינה, ריקודים מסורתיים וכמובן אינג’ירות טעימות .
לצד המאכלים והדוכנים, יכלו בני הנוער לחוות מהתרבות האתיופית במיצגים מרשימים שעמדו במקום, מכלי נגינה ובישול אותנטיים וכמובן ממוזיקה אמהרית מקפיצה.
בתכנית האומנותית הכינו קבוצת התיאטרון של מרכז הנוער “גלים” הצגה קצרה על קבלת האחר, וקבוצת הריקוד – "ברייקוהוליקס" חברו לבני נוער מוכשרים מהעיר למופע ריקוד שהותיר את כולם פעורי פה.
סגנית ראש העיר וראש אגף אגף הנוער אורנה דוידאי: "המיוחד באירוע חג הסיגד שאנו באגף הנוער מקיימים זה השילוב בין כל בני הנוער בעיר וקבלת האחר. לראות בני נוער מכלל רחבי העיר חלקם יוצאי אתיופיה וחלקם האחר אינם, חוגגים יחדיו אירוע מסורתי ונחשפים לקהילה ולתרבות שהם אינם מכירים יוצרת שינוי חברתי חיובי של קבלת האחר ויצירת חברה ישראלית אחת".
את הערב סיימו בני הנוער בריקודים משותפים.
(צילומים: לשכת דובר העירייה)