כ-15 גמלאים, חלקם נצר למשפחות מקימי העיר, שבילדותם לא התאפשר להם לנגן בחליל - סוגרים מעגל.
140 שנה לפתח תקווה ואף פעם לא מאוחר - בימים אלה נפתח חוג חליליות לבני הגיל השלישי, וזאת בהמשך לאמירתו של פרופ' יורם יובל (פסיכיאטר, חוקר מוח ופסיכואנליטיקאי) הטוען כי כדי לעזור לשמר את הזיכרון והמחשבה - אסור להפסיק ללמוד.
במינהלת הגמלאים התייחסו מאד ברצינות לדבריו אלו המעודדים למידת שפה חדשה, והחליטו ללמד שפה חדשה - שפת התווים והמוסיקה.
כ-15 גמלאים וגמלאיות נרשמו לחוג חלילית המתקיים אחת לשבוע בבית שפירא ובכך הגשימו חלום. את הקורס מלמד יגאל שמעוני יוצר, מלחין וזמר, הרואה בקבוצה זו דרך מהנה במיוחד המסייעת לאנשים להגשים חלומות וגם לשפר את בריאותם בעזרת המוזיקה.
מגר רחל סיפרה כי עכשיו היא סגרה מעגל. רחל נולדה בפתח-תקוה דור שלישי ממשפחת כהן רבר ממקימי עין גנים. היא זוכרת שלמדה בנצח בנות בכיתה ב' והמורה למוסיקה חיים קירש דמות מפורסמת בחַן אותה ואמר שהיא מתאימה ללימודי חליל. לצערה של רחל להורים לא היה את המחיר, אז 1/2 לירה, לשלם עבור השיעור וכך היא מצאה את עצמה מתבוננת בחברותיה שיכלו ללמוד. היא הבטיחה לעצמה שילדיה ילמדו לנגן ואכן כך היה. היום לאחר שנים רבות היא מרגישה שהיא יכולה להגשים חלום ללמוד במסגרת שעורי חליל ומחכה להפתיע את הילדים והנכדים בקונצרט אישי.
דוד הולץ סיפר: "למדתי בנצח בנים, בכיתה ב' עברתי את המבחנים לנגינה אצל המורה חיים קירש, אך לצערי לא היה להורי לתת לי כסף כדי ללמוד חליל. באותם ימים היה להורי קושי להתקיים וכל הוצאה הכבידה על כלכלת הבית. אני זוכר כילד את החוויה לצאת מהשיעור ולראות את חברי מנגנים ומאושרים, במשך שנים זה הפריע לי. דאגתי לפתח את הכישרון המוזיקלי של ילדי ואפשרתי להם ללמוד. כיום אני חש שיש לי הזדמנות נהדרת לפצות על העבר וללמוד לנגן בחליל".
גם חבר הנהלת העיר אשר שוקר סיפר כי למד לנגן בחליל כילד ואף הפליא בנגינתו במהלך המפגש.
התמונות באדיבות העירייה