התחלת תפקיד ונכנסת להיריון? על החשש מפיטורי עובדות הרות

01/12/2019
קריירה ודרושים

החשש מפיטורי עובדות הרות עלול למנוע שילוב נשים מוכשרות בעבודה

כניסה אל ארגון חדש והתחלת עבודה חדשה ובפרט עבור נשים, עלולה להיות מלווה בלא מעט חששות. אם מדובר בנשים צעירות שמתכוונות להרחיב את המשפחה, אין ספק כי החשש עולה עוד יותר, שהרי למרות שהחוק אוסר פיטורים של נשים שנכנסו להיריון, קיים החשש מפיטורי עובדות הרות אשר ממשיך להתרחש בישראל למרות האיסורים. חשוב להעלות את המודעות לעניין בקרב עובדות וכן בקרב מנהלים, בכדי לייצר מודעות לחשיבות השילוב של נשים בעבודה בכל תפקיד, לרבות בתקופות רגישות יותר של חייהן.

מדוע קיים החשש מפיטורי עובדות הרות בקרב נשים צעירות?

הקמת משפחה ובנייה של קריירה, הינם שני קווים מקבילים למדי אשר מדוברים הרבה בשיח הציבורי מזה שנים. זהו אחד מהאתגרים הגדולים עבור כל אישה ואמא, המנסה לגדל את ילדיה בנחת בנוסף לייצור של הכנסה כספית ופיתוח מקצועי אישי. על פי החוק פיטורי עובדת בהיריון הינם אסורים, כאשר ניתנת לעובדת הזכות שלא להצהיר על הריונה עד לחודש החמישי.

אפשר להבין אם כן, שכאשר אישה שזה עתה נקלטה למשרה חדשה ונחשקת, תצטרך לבחור באחד מבין השניים, לכאורה – או לדחות את ההיריון שלה עד השילוב המיטבי בתפקיד, או להיכנס להיריון ברגע שהטבע יאפשר לה ולהסתיר את דבר הריונה עד שלא תהיה לה ברירה והיא תאלץ לספר עליו, על פי החוק. נשים רבות בוחרות בצער באחת מהאופציות הללו, שאינן מיטיבות עמן בשום אופן, רק משום שהן חוששות לאבד את משרתן ומקור פרנסתן ולא מאמינות שיקבלו יחס מכיל ומבין מטעם ההנהלה, בתוך הארגון שבו הן עובדות.

האם עובדת שנכנסה להיריון אכן מוגנת מפני פיטורים?

חשוב להבין כי החוק הישראלי אינו מתיר לפטר עובדת הרה בשל הריונה, גם לא לאחר שילדה ובמשך מספר חודשים לאחר מכן. עם זאת, בצו מיוחד של בית משפט כן ניתן לסיים העסקה של עובדת שנכנסה להיריון, אם הוכח כי הפיטורין נעשו על רקע תפקוד לקוי באופן משמעותי במקום העבודה. מנהלים רבים מתקשים להוכיח זאת, במקביל למנהלים אחרים אשר אינם בוחלים בדבר ומתאמצים עד מאוד "למצוא עילה לפיטורין" שתראה חוקית, רק בכדי לפטר עובדת שנכנסה להיריון והם אינם מעוניינים להכשיר מחדש עובדת אחרת במקומה, לתקופה קצרצרה יחסית של חופשת הלידה.

פוטרת? הנה מה שעלייך לעשות כעת

אם הינך בהיריון ואת חוששת מפיטורין, או שכבר הוזהרת באשר לסיום ההעסקה, חשוב שתתייעצי עם עורך דין העוסק בזכויות של עובדים. ייעוץ משפטי מקצועי יסייע לך לפעול על פי החוק ובאופן חכם, על מנת למצות את הזכויות שלך במקום העבודה ולעיתים אף למנוע את הפסקת ההעסקה שלך. בקיאות בתחום והסרת החששות מהתהליך, שעלול להיות לא פשוט, יכולים להביא לשילוב מיטבי של נשים צעירות במקומות עבודה ולעשות זאת בצורה אופטימלית, "למרות" שהן גם אימהות לילדים.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...