מצוקת הנדל"ן בישראל לא פוסחת על המגזר העסקי, בפרט באזורי ביקוש וגוש דן. המשוואה הפשוטה היא מלאי שווה שטח, לכן ניהול נכון של שטחי אחסון המלאי, חומרי הגלם והסחורה דורשים יכולות תכנון וניהול, שהרי ככל שהמלאי גדול יידרשו יותר שטחי אחסון המייקרים את עלויות תפעול העסק.
קיימות מספר אפשרויות בפני העסק באחסון תכולת המלאי. ההחלטה איך לאחסן ואיזו שיטה להעדיף היא קריטית להצלחה עסקית. השאלה האם לשכור שטח נדלן עסקי גדול השוחק את הרווחיות העסקית, או להתמקם באזורי ביקוש ולנהל את המלאי מרחוק בשטחי אחסון מוזלים. לכל אחת מהדרכים המוצעות יש יתרונות וחסרונות, והפתרון הוא אינדיווידואלי לכל בית עסק בהתאם למאפייני הפעילות והעדפת הבעלים.
באדיבות חברת האחסנה תיבת נח
שטחי אחסון של החברה
אחסון במחסני החברה הינו הפתרון האידיאלי לבית העסק. תכולת המלאי, הסחורה הציוד ושאר ציוד קרובים ובהישג יד. היתרון הגדול הוא אחסון תחת קורת גג אחת ונגישות גבוהה לסחורה והמלאי.
אחסון קרוב חוסך עלויות תפעול ושינוע של סחורה וציוד מהמחסן אל המפעל וממנו בחזרה. עם זאת, יש לנהל סיכונים עסקיים למקרה של שריפה או פגיעה במבנה, מקרה מעין זה ישבית את הפעילות העסקית לתקופה ארוכה.
אחסון במחסנים לעסקים
לא לכל עסק הפריווילגיה לשטחי אחסון צמודים, לכן הפתרון הנכון הוא השכרת מחסנים לעסקים ולפצל בין אחסון הסחורה והמלאי לבין הפעילות העסקית מול לקוחות החברה. במקרה זה נכון לשכור נדלן עסקי קטן ומותאם לצרכי העסק במיקום פריים כמו קניונים או אזורי ביקוש. בצורה זאת בעלי עסקים נהנים מגמישות גדולה של ניהול האחסון בשיטת האקורדיון בהתאם לצרכים והיקף הסחורה ולחסוך עלויות תפעול ושכירות.
ההפרדה בין הפעילות העסקית לבין אחסון הסחורה מהווה פתרון מומלץ במיוחד לעסקים עונתיים שנתקעים עם סחורה לא רלוונטית בעונת הקיץ או החורף, או עבור עסקים המייבאים מוצרים. אחסון עסקי פותח דלת ליזמות עסקית ומאפשר לאחסן מוצרים בעלויות נמוכות ולשווק את התכולה בטפטוף באמצעות שיווק באינטרנט או נקודות מכירה.
השכרת מחסנים לעסקים מסיימת לגמישות ניהולית ולוגיסטית גם יחד. מפעלי תעשיה הנמצאים בפריפריה הנהנים ממענקי פיתוח, יכולים להמשיך לייצר סחורות ולשנע את המוצרים לנקודות אחסון במיקומים שונים בארץ בהתאם לקווי החלוקה.
כללי אצבע לבחירת מחסנים
* מיקום גיאוגרפי של שטחי האחסון. לקביעת מיקום שטחי האחסון חשיבות רבה להתנהלות העסקית שלכם, לכן, מומלץ לבחור את מיקום המחסן בהתאם למאפייני השיווק והצרכים העסקיים שלכם.
* נגישות: בעלי עסקים קטנים ועצמאיים המשווקים מוצרים קטנים, או ייבוא מוצרים ומוכר אותם באמצעות אתר האינטרנט של העסק, שטחי האחסון חייבים להיות קרובים לעסק.
* מיקום לצירי תנועה: נכון למקם מחסנים מרכזיים במיקום אסטרטגי מבחינת צירי תנועה כדי לייעל ולחסוך בעלויות השינוע. מחסנים הממוקמים בתוך הערים עשויים להכביד על הפעילות העסקית ולבזבז זמן יקר ושל כח אדם בפקקי תנועה במרכזי ערים.
* אבטחה: אם החלטתם להפקיד מלאי בשווי עשרות עד מאות אלפי שקלים בשטחי אחסון עסקיים, מן הראוי לוודא שקיימים סידורי אבטחה קפדניים במתחם האחסנה, מצלמות ומערכות אזעקה וכן ישנה גדר היקפית למתחם. לא כל מתחמי האחסנה מחזיקים מאבטחים 24/7 ולכן אם הציוד שלכם יקר ערך אל תתפשרו על רמת האבטחה וחפשו מתחם אחסון עם מאבטחים 24 שעות ביממה.
* וודאו כי לבעלי המחסן יש רישיון עסק ואישור של מכבי אש. בנוסף בדקו כי קיימת מערכות גילוי וכיבוי שריפות לרבות גלאי עשן, ספרינקלרים לכיבוי אש וכו'.