אתמול בערב התקיים המפגש הרשמי הראשון למען הקמת בית ספר אחר בפתח-תקוה. לאירוע הגיעו כמאה הורים מתעניינים, שבאו לשמוע ולהשמיע את דעתם.
במפגש הציגו יוזמות הרעיון, בראשות תושבות העיר ענבל הדר ומירב קצמן, את החזון שלהן למען הקמת בית ספר שיענה על הצרכים החדשים של העולם המודרני, ויכין את התלמידים של היום לעולם של המחר. הכוונה היא להקים עמותה שתחל לפעול באופן חוקי לטובת הגשמת החלום, כשהיעד שנקבע הוא פתיחת בית הספר בתוך כשנה מהיום.
במסגרת האירוע דובר על החשיבות של קבלת בסיס טוב כבר בגיל הרך, ולא רק באוניברסיטה, ועל כך שבעתיד הצפי הוא שכל אדם יעבור כ 15 (!) תפקידים ו/או מקומות עבודה עד גיל 38. לצורך כך קיימת חשיבות רבה להכשרה מתאימה, וזו תעשה בעזרת שיטתPBL - לימוד מבוסס פרויקטים, שבה החינוך והלמידה נעשים תוך כדי פעולה ועשיה. הכוונה היא לטעת בילדים את הכמיהה והאהבה לידע, ולא למידה בעל-פה בשביל המבחנים והציונים.
יש לציין כי במערכת החינוך הקיימת בארץ כבר הבינו שיש צורך בשינוי, ומשתמשים בעצמם במושגים של למידת מעו"ף – מבוססת עניין ופרוייקטים, ואולם כנראה שיידרש זמן רב למערכת כדי לבצע את ההתאמות הנדרשות, ולכן קמה היוזמה המקומית בפ"ת, של הורים שלא מוכנים שילדיהם "יפספסו" את הרכבת.
מטבע הדברים בית ספר שכזה (שדומים לו כבר קיימים במספר ערים בארץ) יעלה סכום לא מבוטל להורים, מתוך היותו בי"ס פרטי, שעדיין לא נתמך ע"י העירייה. בהקשר זה אומרות מירב וענבל: "חבל מאוד שבמקום שזה יהיה בית ספר של העיר, עלינו להקים אותו כפרטי. ולא, בית ספר פרטי הוא לא לעשירים - הוא להורים שהחינוך אצלם הינו בראש סדר העדיפויות. הורים מוציאים היום סכומי עתק על מותרות, אבל כשזה מגיע לחינוך קוראים לזה 'חינוך לעשירים'. אף לא אחד מצוות ההקמה שלנו קרוב להיות עשיר - להפך. אבל כולנו בטוחים ויודעים שחינוך טוב מקנה ערכים לכל החיים, חינוך טוב חוסך כסף לטיפול בבעיות אחרות, וחינוך טוב מתחיל בכיתה א' ולא באוניברסיטה."
בתום האירוע נרשמו הנוכחים ל"הייטק היי פ"ת" (השם הזמני שניתן לבית הספר), ואף הביעו נכונות לתרום כספים. בלי קשר, יש צורך במימון של כמיליון ש"ח לטובת שלב ההקמה, סכום שבכוונת היזמים לממן ע"י תורמים אמידים ו/או מימון המונים.
פורטל פ"ת ימשיך ללוות את היוזמה ולעדכן על המפגשים הבאים.
לקבוצת הפייסבוק של בית ספר אחר בפתח-תקוה
ניתן לפנות גם במייל: [email protected]