הסכם ממון לאחר נישואין לא מאוחר מדי?

25/06/2024
חוק ומשפט


תרשו לנו לקצר לכם את הקריאה ולומר לכם כבר במשפט הראשון כי הסכם ממון לאחר נישואין הוא ממש לא מאוחר מדי, ויפה שעהאחת קודם. אם זה מספיק לכם, פנו כבר עכשיו לעורך דין המתמחה בניסוח הסכמי ממון, וצאו דרך. ככל שתסיימו עם זה מהר יותר, כך השקט הנפשי שלכם ישוב לקדמותו, וכפי שאמרנו – יפה שעה אחת קודם.

אם אתם קוראים שורות אלו, כנראה שמשהו טורד את מנוחתכם. זה לא בריא, לא לכם, ולא לזוגיות שלכם, ומוטב לטפל בזה בהקדם, אך לא בפזיזות, במהרה אך לא בגסות. הטיפול הנכון בצורך שלנו בחתימה על הסכם ממון דורש מיומנות גבוהה, מסיבות מובנות מאליהן.

רגישות אישית, חדות משפטית – חתימה על הסכם ממון

השיח על הסכם ממון, לפני או אחרי הנישואין, יכול להיות רגיש עד כדי נפיץ. זה מאוד תלוי באופי הקשר, בתרבות השיחה בין בני הזוג, וגם, כמובן, בכמות הממון שעומדת על הפרק. במקרים של נישואין בהם צד אחד מגיע לשולחן עם הון רב, נכסים רבים, נדל"ן, כסף מזומן וכיו"ב, והצד השני מגיע לשולחן עם מעט מאוד נכסים אם בכלל, נוצר מצב עדין עוד יותר, שיש לגשת אליו בתבונה ובעדינות.

העניין החשוב שיש להבין, והוא בדרך כלל האספקט שמאפשר לצד הרגיש יותר, שהוא לרוב הצד שאינו מחזיק בנכסים רבים, הוא העובדה כי במידה ויקרה משבר, הסכם זה הוא מסמך עליו אפשר להישען כדי למנוע עוגמת נפש, ריב וסכסוך, והגררות לתהליכים משפטיים מתישים שעלולים לעלות הרבה כסף ולקחת שנים מהחיים, גם ברמת הזמן וגם ברמת התחושה הפנימית של מתח מתמשך ומיותר.

ההסכם לא חייב להיות בוטה ומרתיע, אלא יכול להיות הרמוני ומתחשב, מתוך הבנה ויישום של האספקטים המשפטיים לצד האספקטים האישיים, ומתוך שיקול דעת נבון. מרבית הזוגות יכולים להביא שיקול דעת יחסי, אך ההתייעצות עם עורך דין משפחה בפתח תקווה יביא לשולחן פרספקטיבה רחבה יותר, ניסיון רב, וידע רב שיכול לגשר על פערים שונים שבכלל לא חשבתם עליהם.

מה קורה בהסכם הממון?

בדומה להסכם שלפני הנישואין, אם נוסח ונחתם הסכם שכזה, גם הסכם ממון לאחר נישואין כולל את אותם הדברים ועם אותו רעיון מרכזי: הגדרת הרכוש האישי והרכוש המשותף בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים. ההסכם בעצם יוצר הגנה בצורת הסכמה שהגיעו אליה שני בני הזוג בדעה צלולה ומתוך הבנה שלמה של התמונה הכללית.

ההסכם נחתם עם עורך דין, שהיה גם עד לחתימה, ויש לאשר את ההסכם רשמית בתשלום אגרה. יש להסכם הממון תוקף גם בבית המשפט, אם וכאשר בכל זאת יגיעו בני הזוג למעמד דיון משפטי על חלוקת הרכוש ביניהם במקרה של פרידה וגירושין, מעבר להגדרת החוק ליחסי ממון בין בני זוג.

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...