בני משפחה שמגיעים מחו"ל כדי להתארח אצלכם לתקופה ארוכה מחייבים התאמה של הבית, לוח הזמנים והתקציב. אז איך עושים את זה בצורה נכונה וכיצד מתמודדים עם כל המטלות? הנה המדריך שילווה אתכם מהנחיתה ועד ההמראה
בין החודשים ינואר לאוקטובר 2017 נכנסו לישראל 3.2 מיליון מבקרים, מה שמייצג עלייה של 27% בהשוואה לשנה הקודמת. 2.6 מיליון מתוכם הגיעו דרך האוויר, 323 אלף בדרך היבשה וכ-40 אלף בשיוט. סביר להניח שאף אחד מהנתונים האלה לא מעניין אתכם, אלא אם בני המשפחה שלכם מחו"ל כלולים בהם.
(צילום: PEXELS)
ביקור בארץ של המשפחה מחו"ל הוא אירוע דרמטי לכל המעורבים. אתם כמובן רוצים להרשים אותם ולנצל כל רגע פנוי לצבירת חוויות משותפות, אך במקביל לספוג מינימום פגיעה בשגרה, בעבודה ובלימודים. בדרך כלל גם לא תהיה לכם אפשרות להחליט על תאריך הביקור, אבל זה לא אמור למנוע מכם לנסות להשפיע באמצעות רמזים דקים.
האורחים מצדם חולמים על הנחיתה בארץ הקודש ולרובם יש להם רשימה מלאה של אטרקציות ופעילויות מומלצות שנאספו מאתרי אינטרנט בינלאומיים. הבעיה היא שכל האירוע הזה דורש היערכות מתאימה והוצאה כספית לא מבוטלת, אז כדאי להתחיל לארגן אותו כמה שיותר מוקדם.
הכנת הבית: כל מה שצריך בשביל נחיתה רכה
אין לכם הזדמנות שניה לעשות רושם ראשוני וכדאי לזכור שנחיתה רכה של האורחים מתחילה בבית מסודר, מאורגן ונקי. זה הזמן להיפטר מציוד מיותר ולנקות היטב את חדרי השינה, המקרר והמזווה. אם יש לכם בית גדול ואתם לא יכולים להשתלט עליו לבד, תוכלו לבקש עזרה מחברת ניקיון או עוזרת בית. בנוסף, אולי קרובי משפחה אחרים מהארץ יוכלו להצטרף לחגיגה ולתת יד בהכנת הבית והחדרים.
ביקור של המשפחה מחו"ל יחייב אתכם לבצע התאמות מסוימות מבחינת ריהוט, מיטות ומערכות ישיבה. כך למשל הרבה יותר קל לארח חברים ומשפחה עם ספה נפתחת ואפשר להשתמש בה כדי לאחסן מצעים. כמובן שעדיף כבר להשקיע בספה איכותית שתשרת אתכם הרבה אחרי שהאורחים יעזבו, ואת זה עושים באמצעות השוואת דגמים, ביקור באולמות תצוגה ואיסוף המלצות.
בנוסף, ודאו שיש לכם מספיק מקום לכולם ואם לא – חפשו אחר פתרונות אירוח אלטרנטיביים. בדקו אולי שווה להזמין מלון לכל המשפחה ולהתפנק קצת באמצע השגרה השוחקת, בררו על חבילות נופש ואל תתביישו לשלוח את הילדים לחברים לכמה ימים עד יעבור זעם.
פעילויות וסיורים: ארץ קטנה עם שפם של טיולים
האורחים ככל הנראה מצפים שתכינו עבורם רשימת פעילויות וסיורים, אבל אתם לא חייבים לעשות את זה לבד. למעשה, עדיף לערב את בני המשפחה שמגיעים מחו"ל כדי למצוא אטרקציות שמתאימות לתחומי העניין האישיים שלהם. חשוב בעיקר לבחור פעילויות בהתאם לגיל הממוצע של בני המשפחה, לקחת בחשבון את הצרכים השונים של המבוגרים והילדים ולהיעזר בניסיון העבר עם אטרקציות דומות.
למזלכם, ישראל היא מדינה קטנה אבל עם המון אפשרויות לסיורים מגוונים. במרחק של שעה נסיעה כמעט מכל עיר בארץ תוכלו להחליף את הנוף ולצאת לטיול בטבע. אזור הדרום יפתיע את האורחים שלכם עם מדבריות שקטות, באזור המרכז תוכלו לבלות במסעדות ובחופי הים ובאזור הצפון יחכו לכם המישורים הפתוחים והירוקים של הגליל ורמת הגולן.
גם אורחים עם סטנדרטים גבוהים יופתעו ממה שיש לישראל להציע בכל הנוגע לפעילויות תיירותיות. התפקיד שלכם בהקשר הזה הוא להזמין מקום במסעדות שאתם אוהבים כדי לא לחכות לרגע האחרון, לתכנן לוח זמנים שעולה בקנה אחד עם תנאי מזג האוויר ועונות השנה ולהישאר עם אצבע על הדופק לגבי מבצעים והטבות.
קביעת תקציב: האם משתלם לישון עם המשפחה במלון?
האורחים שמגיעים מחו"ל כמובן לא עובדים במהלך הביקור, אז סביר להניח שגם אתם תידרשו לבצע התאמות ולקחת חופש. זה ישפיע על התקציב בטווח הקצר והארוך ולכן מומלץ להקדיש לכך מחשבה באמצעות תכנון תאריכים, אתרים, מסלולים ומקומות לינה. בתוך כך, יש לרכז עלויות צפויות על דלק, אוכל וקניות ולבדוק את העלויות הצפויות.
ההבדל העיקרי הוא בין בילוי משפחתי באתרי התיירות בארץ בחודשים יולי-אוגוסט לבין אותו בילוי בדיוק בחודשים אחרים. כך לדוגמא בשיא העונה תצטרכו לשלם כ-200 דולר ללילה במלון ממוצע בישראל, בעוד בין ינואר לאפריל תשלמו בממוצע 120 דולר. כמו כן, חופשת קיץ משפחתית של 4 נפשות ל-3 לילות על בסיס חצי פנסיון תעלה לכם בקיץ 7,000 ש"ח במלון 4 כוכבים ו-12 אלף ש"ח במלון 5 כוכבים, אבל בחורף לא תצטרכו לחרוג מתקציב של 5,000-8,000 ש"ח.
בסופו של דבר, הכל מתחיל ונגמר בהתאמת התקציב לצרכים הספציפיים שלכם ושל האורחים מחו"ל. יכול להיות שישתלם לישון חלק מהלילות בבית וחלק מהזמן במלון, אך אולי תגלו שאין טעם ושעדיף לשכור דירה לכולם יחד. כך או אחרת, תמיד צריך לתכנן מראש כדי להתמודד עם האתגר בשלום מהנחיתה ועד ההמראה של המשפחה חזרה הביתה.