ילדים, מבוגרים וקשישים עלולים לסבול ממחלות רפואיות שלא מקבלות את תשומת הלב הראויה. הנה 3 מצבים לא נעימים ואפשרויות טיפול נפוצות.
גוף האדם משתנה עם הגיל וככל שהידע הרפואי הופך להיות מדויק, נרחב ומגוון יותר, כך נדמה שיש יותר מחלות חדשות ומצבים רפואיים מורכבים. בניגוד למה שנהוג לחשוב, לא רק קשישים סובלים ממחלות שפוגעות באיכות החיים ויש תופעות בריאותיות שמופיעות בהפתעה גם אצל ילדים.
מנגד, קיימים פתרונות יעילים ותמיד ניתן להתייעץ עם אנשי מקצוע בשביל להתמודד טוב יותר עם עוגמת הנפש. הנה כמה המלצות למצבים רפואיים רגישים במיוחד:
פיסורה: אי נעימות שמלווה בכאבים
פיסורה היא סדק או קרע ברירית מסביב לפי הטבעת. היא עלולה להתבטא בכאב חמור ודימום בזמן פעולת המעיים, אך יש לה סימפטומים מעט שונים מאלו של טחורים. אף אחד לא יכין אותך להתמודדות מכאיבה עם הפיסורה וסביר להניח שתחושות של מבוכה וחוסר נעימות אף ימנעו ממך להגיע לרופא בזמן.
קודם כל, כדאי לדעת שפיסורה נגרמת מפציעה מקומית בפי הטבעת ובתעלה האנאלית. שנית, גורמי הסיכון הם עצירות לתקופה ארוכה, יציאות קשות וגדולות, הריון ולידה, זרימת דם מופחתת לאזור שמאפיינת בעיקר קשישים ומחלות מעי דלקתיות. הטיפול הבסיסי מבוסס על צריכת מים וסיבים תזונתיים לריכוך היציאות, בעוד במקרים קיצוניים מומלץ לעבור ניתוח כירורגי.
בריחת שתן: זה קורה לכולם
בריחת שתן נגרמת מסיבות שונות אצל ילדים, גברים ונשים והיא מאפיינת בעיקר קשישים בגיל הזהב. מבחינה רפואית, ההבדל העיקרי הוא בין מצבים של דליפת שתן במאמץ לבין בריחת שתן כתוצאה מדחיפות, בגלל מלאות יתר של השלפוחית או על רקע קוגניטיבי כמו למשל במהלך דמנציה.
גם בריחת שתן היא תופעה רפואית נפוצה שרבים לא מטפלים בה בגלל המבוכה והאינטימיות. מנגד, בריחת שתן נפוצה יותר מאשר בעבר ויש טיפול יעיל ומוצרים מתאימים לשיפור איכות החיים. אפשר להזכיר מוצרי ספיגה למבוגרים ונטילת תרופות לטיפול בתסמונת השלפוחית הפעילה, או להתייעץ עם רופא לגבי זריקות ושינוי אורח החיים.
שפעת החזירים: לא רק אצל מטיילים
התסמינים של שפעת החזירים דומים לאלו של שפעת רגילה, אך היא נגרמת על ידי זמן מיוחד של שפעת שכולל בתוכו מקטעים גנטיים של נגיפי אדם ועופות. נגיפי השפעת מועברים בין אחד לשני בעיקר בשיעול, עיטוש ומגע והיא קיימת נכון להיום בכל רחבי העולם ולא רק במדינות רחוקות שאליהן מגיעים מטיילים צעירים.
הדרך למנוע את שפעת החזירים היא לעבור חיסון שמומלץ בעיקר עבור נשים בהריון, ילדים עד גיל 5, אנשים שסובלים ממחלות כרוניות ומבוגרים בני 65 ומעלה. בנוסף, רצוי לשמור על היגיינה כדי למנוע את העברת הנגיפים ולהישאר בבית בזמן המחלה בשביל שהם לא ימשיכו להתפשט.