המפתח לשיפור איכות החיים

26/02/2015 | ורדית גולד מוזס
חדשות

לאן אנחנו רצים? מה אנחנו מנסים להשיג? למה תמיד אין לנו מספיק זמן? כולם רוצים לחיות חיים אידיאליים. "להגיע למנוחה ולנחלה". נסו להגדיר לעצמכם מהם חיים אידיאלים עבורכם, ותופתעו לגלות שאתם לא רחוקים מהחיים שאתם רוצים בהם, ואולי אתם כבר שם.

אנשים שאינם מגדירים מה הם רוצים בחייהם ואינם מגדירים מטרות, אלא "סוחבים" את החיים נשמעים כך: "החיים בזבל", "הכול חראגיל", "יהיה טוב", "בסדר", "זה מה יש", "מתרגלים", "ככה זה", "נעשה בפנסיה"...

איכות חיים הוא מושג סובייקטיבי. כל אחד ואחד מאיתנו מגדיר לעצמו מהי איכות חיים עבורו ומה הוא מוכן לעשות למען איכות חיים טובה לפי תפיסתו.

המודעות לאיכות החיים שאנו רוצים להשיג היא המפתח לשיפור החיים של כל אחד מאיתנו.

לאחר שתגדירו את המטרות החשובות לכם, כל מה שנותר לכם לעשות הוא רק כמה שינויים קטנים -  7 שינויים שיקרבו אתכם להשגת המטרות שלכם ולשיפור איכות חייכם.

זיכרו! המודעות היא הגורם החשוב ביותר לזיהוי הדברים שרוצים לשנות.

לכבד את הגוף

בריאות חשובה מאוד לשמירה על איכות חיים. כדי לשמור על בריאותנו חובה עלינו להיבדק כל שנה, לגשת לרופא כשיש בעיה, ולשכב במיטה כאשר יש חום או דלקת ריאות. המחלה פעמים רבות מאותתת לנו שזה הזמן של הגוף לנוח. חשוב לכבד את הגוף הנושא אותנו.

כושר ותזונה נכונה

הגוף הוא כמו מכונה. אם נטפל בו היטב הוא יאריך ימים. לכן חשוב לבדוק מה טוב או מה פחות טוב לגוף, לבדוק את המזון, להשקיע בהכנה שלו, לאכול בנחת, לאט ועם כל החושים. ומה באשר לכושר...זה כבר עניין אחר...זה קשה יותר, לא?? ובכן - התייחסו לכושר כאל תחזוקה של הגוף הנושא אתכם, ואולי תופתעו  לגלות שיש כיף בקצת כושר (או יותר נכון אחרי הפעילות...).

לחשוב חיובי

מחשבות יוצרות מציאות. לואיז ל. היי אומרת שאנו אחראים לכל מה שקורה לנו בחיינו. אנו יוצרים את החוויות שלנו ע"י דפוסי האמונות והרגשות שלנו. לדוגמא: אם אני מאמינה שכדי להתפרנס יש לעבוד הרבה שעות וקשה, כך אחווה את חיי.

חוק היקום אומר שמה שאנו מאמינים בו- תמיד ישאף להצדיק את עצמו. המשפטים שאנו אומרים לעצמנו או שומעים סביבנו, משפיעים על האמונות שלנו באופן לא מודע. כשיש לנו מחשבות שליליות הן יוצרות תוצאות שליליות - כמו נבואה שמגשימה את עצמה. ולכן  כדאי להתאמן ולומר לעצמנו וגם לסביבה דברים חיוביים (אני יודעת, זה לא הגיוני.. אבל נסו .. אולי בכל זאת יקרה משהו?).

לאהוב את עצמנו

"אני אוהב את עצמי"- זה לא משפט אגואיסטי כמו שלימדו אותנו. רק מי שאוהב את עצמו יכול להעניק אהבה לאנשים אחרים.

לכן חשוב להקדיש זמן לעצמנו. איך? לקבוע פגישה ביומן. זה יהיה הזמן המקודש שבו אנו עושים משהו מיוחד עבור עצמנו. כל אחד לפי רצונו ואהבתו. זה יכול להיות פגישה עם חברים, עיסוי , הליכה למוזיאון, או כל דבר שאתם חולמים לעשות ו"נעשה בהזדמנות"...

חשוב לתת לעצמנו חיזוקים ומחמאות (אל דאגה, הביקורת תבוא כבר מאחרים..).

טיפ: תנו לעצמכם צל"ש אחד לפחות כל יום.

הבחירות שלנו

המודעות מאפשרת לנו להביט ולחוות את החיים תוך כדי בחינת הבחירות שאנו עושים. בכל יום בחיינו אנו עומדים בפני בחירות. חלקן נעשות במודע וחלקן שלא במודע. כשאנו בוחרים מה ללבוש או כשאנו בוחרים אם ללכת לעבודה או להישאר בבית, ללכת לסרט במקום לסדר את הבית, כל אלה הן בחירות מודעות  ואנו יודעים כי יש להן רווח והפסד. בחירות פחות מודעות נוגעות לתחושות שאנו חשים כאשר התגובות שלנו אוטומטיות. למשל: הבוס בעבודה כעס עלינו ואנו נעלבים. הילד שפך שוקו על השטיח החדש ואנו כועסים, נהג "חתך" אותנו בצומת ואנחנו מקללים. כיוון שאלו תגובות אוטומטיות לגירויים מהסביבה אנחנו שוכחים כי אנחנו בחרנו להיעלב, אנחנו בחרנו לכעוס ואנחנו בחרנו לקלל.

כדי לגייס את המודעות עלינו לעצור אחרי כל פעולה ולבדוק איזו דרך בחרתי והאם הבחירה היא טובה עבורי. נכון זה קשה כי צריך לתרגל יום יום ושעה שעה, אבל במשך הזמן נגלה כי אנו מוציאים הרבה אנרגיה לשווא.

איפה עובר הגבול

כמה פעמים רציתם לומר לא ואמרתם כן? כמה פעמים רציתם לעשות משהו עבור עצמכם וויתרתם? כמה פעמים נעלבתם מאדם קרוב לכם והבלגתם?

כדי להרגיש טוב עם עצמנו עלינו להציב גבולות הן לאנשים והן לרעיונות שלא מתאימים לנו.

חשוב מאוד להשאיר מחוץ לגבול את כל הדברים שאנו מזהים שאינם מתאימים לנו, ומכשילים אותנו ואת מימוש המטרות שלנו.

הגבולות שאנו שמים עוזרים לנו להגדיר מי אנחנו ועד כמה אנו מאפשרים לאנשים להיכנס אל תחומנו הפיזי, הרגשי והנפשי. הגבולות שאנו בוחרים להציב מאפשרים לנו לבקש מאנשים המקיפים אותנו מבלי לחוש רגשות אשם וחוסר נוחות. והעיקר: הצבת הגבולות מאפשרת לנו לחוש טוב עם עצמנו, לא להיפגע ולא להיעלב.

טיפ: בידקו את הגבולות שאתם שמים בחיי היום יום שלכם ובחיים בכלל.

אני אדון לזמן

מה הייתם עושים אם היו לכם עוד שעתיים ביום? מן הסתם היו חסרות לכם עוד שעתיים. השאלה היא לא כמה זמן יש אלא כיצד מתכננים אותו. המטרה בניהול זמן ופעולה על פי תוכנית, היא לתת לנו את השליטה על חיינו ולאפשר לנו חופש אישי. חשוב לארגן את הזמן לפי סדר חשיבות ודחיפות. כדי לארגן את הזמן באופן יעיל כדאי לרשום את המטלות ביומן לפי זמנים.

תופתעו לגלות כמה זמן אפשר לבזבז. זיכרו שהדקה שעברה אינה חוזרת. השליטה שלכם בזמן תגרום לתחושה של נינוחות ורגיעה.

טיפ: הכינו בערב את כל מה שאתם זקוקים לבוקר (כריכים, בגדים, הוראות) וכך תוכלו לקום בנחת ולצאת בזמן.

לסיכום - המודעות היא זו שעוזרת לנו לתפוס את "הטייס האוטומוטי" שלנו ולהעביר אותו להילוך ידני. הקפידו להקשיב לעצמכם ולגופכם, פתחו את המודעות הפנימית שלכם, שימו לב לדפוסי ההתנהגות שלכם, בידקו את האמונות השליליות שלכם. ככל שמודעות זו תעמיק - תהיו בדרך להשגת המטרות שלכם, לחיים איכותיים ואפילו שלווים.

מוזמנים להגיב ולשתף.

 

ורדית גולד מוזס

V.G.M  קוד השינוי

פיתוח אישי - ליווי והנחיה

www.im-4u.com  054-4650142

[email protected]

שתף ב-

תגובות

לצורך הוספת תגובה התחבר לאתר באמצעות
הוסף תגובה
...Loading...